Kerttu Niskanen oli avaus­päivän paras suomalainen Tour de Skillä: ”Vähän jäi harmittamaan tuo kolmas veto”

Vapaan hiihtotavan sprinttikisat päättyivät Sveitsin Nadine Fähndrichin ja Norjan Johannes Høsflot Klæbon voittoihin.

Kerttu Niskanen oli Tour de Ski -kiertueen avauspäivän paras suomalainen Sveitsin Val Müstairissa. Kuva Rukalta marraskuun lopulta.

31.12.2022 16:39

Välieriin sivakoinut Kerttu Niskanen oli uudenvuodenaaton paras suomalainen Tour de Ski -kiertueen Sveitsin Val Müstairissa avanneessa vapaan hiihtotavan sprintissä.

Niskanen jäi välieränsä kuudenneksi ja sijoittui lopputuloksissa 12:nneksi.

”Olihan tämä vapaan sprintiksi hyvä, mutta kyllä tuosta, äh, vähän jäi harmittamaan tuo kolmas veto”, Niskanen kertasi välierähiihtoaan Viaplayn haastattelussa.

”Menin keulille kun pääsin keulille ja ajattelin, että siinä sitten rauhassa ekan kierroksen ja pidän niin pitkään hyvää sijoitusta kuin mahdollista, mutta ei sitten loppu tullut hyvin.”

Niskanen kertoi ensimmäisen erävaiheen hiihtonsa olleen lopun osalta terävämpi.

”Kun on Tour kyseessä, niin mielellään niitä sekunteja olisi tuosta napsinut. Tai olisi pitänyt napsia”, suorituksestaan 22 bonussekuntia saanut Niskanen kertoi.

Sekunnit vähennetään sprinttikilpailuissa karsintahiihdon ajasta.

”Huomenna [sunnuntaina] on sellainen päivä, mitä odotan totta kai enemmän ja lähdetään takaa-ajoa hiihtämään niin hyvää hiihtoa kuin vain päästään”, Niskanen katsoi tulevaan.

Toisen kovan suomalaisnaisen Krista Pärmäkosken urakka päättyi yhteen erähiihtoon. Pärmäkoski pääsi eränsä alussa keulaan, mutta halusi toiselle ringille uuden vetäjän.

”Sekin taktiikka toimi, mutta tuossa kuokkanousussa tuli vaan ahdasta”, Pärmäkoski sanoi Viaplaylle.

Silje [Theodorsen] siinä vähän kolisteli suksille ja oli pakko kerätä vauhdit uudestaan. Jalkaa olisi ollut, ja tuo loppusuora tuli vielä tosi hyvin tuossa. Vähän harmittaa, että se ei nyt riittänyt jatkoon.”

Perttu Hyvärinen oli ainoa karsintavaiheesta jatkoon päässyt suomalaismies. Hyvärinen oli karsinnan 28:s ja sijoittui lopputuloksissa samalle sijalle.

”Toivottavasti ei paljoa syö huomiselta. Tästä ei hyödy mitään, että on alkuerän viimeinen. Enemmän tämä kuluttaa kuin se, että olisi ollut 31:s”, Hyvärinen sanoi Viaplaylle.

Jasmi Joensuu oli naisten kilpailun 13:s, Jasmin Kähärä 16:s, Pärmäkoski 18:s ja Katri Lylynperä 23:s.

Naisten kisan voittoon hiihti Sveitsin Nadine Fähndrich ennen Ruotsin Maja Dahlqvistia ja Norjan Lotta Udnes Wengiä.

Miesten paras oli Norjan Johannes Høsflot Klæbo, joka ohitti Italian Federico Pellegrinon loppusuoran alussa. Kolmas oli Norjan Sindre Bjørnestad Skar.

Jo karsinnassa nopeinta vauhtia pitäneet Fähndrich ja Klæbo saivat suorituksistaan 60 bonussekuntia.

Maailmancupin kilpailukautensa uudenvuodenaattona avannut Suomen ykköstykki Iivo Niskanen sijoittui karsinnassa 57:nneksi.

Niskasen vireestä saa paremman kuvan sunnuntaina, kun Tour de Ski jatkuu 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat