Cristiano Ronaldon siirtouutinen sai fanit ryntäämään paitakaupoille Saudi-Arabiassa

Portugalilaistähden uusia pelipaitoja myydään jo riadilaisseura Al-Nassrin fanimyymälöissä.

Cristiano Ronaldon paidat käyvät kaupaksi Saudi-Arabiassa.

1.1. 18:37

Jalkapalloilija Cristiano Ronaldon sopimus saudiarabialaisseura Al-Nassrin kanssa sai riadilaiset hurmokseen, selviää ranskalaiskanava RFI:n julkaisemasta AFP:n uutisesta.

Öljymaan pääkaupungin asukkaat ryntäsivät jonottamaan portugalilaistähden nimellä varustettuja pelipaitoja heti siirtouutisen julkistamisen jälkeen. Innokkaimmat fanit olivat paikalla jo tunteja ennen virallisen tiedotteen julkaisemista.

”Todistamme historiallista hetkeä”, totesi 41-vuotias Abdulmohsen al-Ayyban, joka oli saapunut paitakaupoille yhdessä 9-vuotiaan poikansa Nayefin kanssa.

Nuorelle Nayefille Ronaldon siirto Saudi-Arabiaan oli todellinen unelmien täyttymys.

”Olen aina halunnut, että Al-Nassr hankkisi maailman parhaan pelaajan”, Nayef kertoi hymyssä suin ja jatkoi:

”Aion huolehtia siitä, että näen kaikki Ronaldon pelit paikan päällä stadionilla.”

AFP haastatteli myös useita muita saudiarabialaisia futisfaneja, jotka kertoivat fanittaneensa Ronaldoa koko elämänsä ajan.

Nuori saudiarabialaisfani piteli Cristiano Ronaldon pelipaitaa tyytyväisenä käsissään.

Cristiano Ronaldon pelipaitoja jonotettiin Riadissa sijainneessa fanimyymälässä.

Myymälän työntekijä painoi Cristiano Ronaldon nimen pelipaitaan.

Vaikka Ronaldon siirto riadilaisseuraan on paikallisille valtava ilonaihe, Euroopassa supertähden peliliike on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä, sillä Saudi-Arabia tunnetaan huonosta ihmisoikeustilanteestaan.

Asiaa ei ole auttanut Ronaldon parin kuukauden takainen haastattelu, jossa hän vakuutti brittitoimittaja Piers Morganille, ettei ole vielä suuntaamassa pois Manchester Unitedista.

”Minulla on sellainen tunne sinusta. Jos kyse olisi vain rahasta, olisit jossakin Saudi-Arabiassa ansaitsemassa reilusti, mutta se ei motivoi sinua”, Morgan heitti tuolloin.

”Uskon, että pystyn tekemään vielä lukuisia maaleja ja auttamaan joukkuettani. Uskon että olen yhä riittävän hyvä ja pystyn auttamaan sekä maajoukkuetta että jopa Manchester Unitedia”, Ronaldo vastasi.

Ironista kyllä, juuri tuo haastattelu oli viimeinen naula Ronaldon ManU-uran arkkuun, sillä englantilaisseura ilmoitti portugalilaistähden lähdöstä vain reilua viikkoa haastattelun julkaisemisen jälkeen.

Cristiano Ronaldon sopimus Al-Nassrin kanssa on lehtitietojen mukaan kaksivuotinen.

Lehtitietojen mukaan Ronaldon sopimus Al-Nassrin kanssa yltää vuoteen 2025, minkä jälkeen futaajan on tarkoitus toimia Saudi-Arabian lähettiläänä.

Saudiarabialaisseuran on kerrottu maksavan portugalilaiselle jopa noin 200 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Al-Nassr on voittanut Saudi-Arabian mestaruuden yhdeksän kertaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat