Red Bullin nimekäs suunnittelija odottaa Ferrarin ja Mercedeksen iskevän

Adrian Neweyn mielestä haastetta tuo myös Red Bullin kulukattoylityksestä saama rangaistus.

Adrian Newey (vas.) ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kuvattuna 23. lokakuuta 2022 USA:n gp:ssä.

1.1. 19:40

Red Bull -talli juhli viime vuonna ensimmäistä tuplamestaruuttaan formula ykkösissä sitten kauden 2013, kun Max Verstappen vei toisen peräkkäisen kuljettajien mestaruuden voittaen ennätykselliset 15 kisaa ja valmistajien sarjassa talli kokosi ennätyspisteet.

Tämän vuoden F1-taistosta Red Bullin suunnittelijaguru Adrian Newey odottaa kuitenkin ”rankkaa”: Ferrari ja Mercedes kirivät Red Bullia kiinni minkä kerkeävät.

”Ferrarilla oli (viime kaudella) luotettavuusongelmia ja muutama varikkovirhe. Ferrari ei lepää, he korjaavat heikkouksiaan, joten he tulevat taas kärkitaistoon”, Newey pohtii Motorsport-sivustolla.

”Ja näimme Mercedeksen aloittavan autolla, joka oli aika kaukana huippuvauhdista mutta josta kehittyi voittava auto. Hekin tulevat olemaan siellä (kärkitaistossa). Tulee rankka vuosi (meille), se on selvää.”

Omat haasteensa menestyksen puolustukselle tuo Red Bullin kulukattoylityksestä saama rangaistus, joka tuo tallille ylimääräistä rajoitusta arvokkaaseen aerodynamiikkatestaamiseen.

”Tuulitunnelitestaamiseen tulevat rajoitukset tarkoittavat sitä, että voimme arvioida vähemmän eri komponentteja ja eri ideoita”, Newey huomauttaa.

”Jos olemme todella fiksuja ja saamme aina oikeat osaset (auto)malliin, ei sillä tietenkään sitten ole niin väliä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat