Aleksandr Barkov senior siirtyy valmentamaan Venäjälle

57-vuotias Barkov luotsasi aiemmin Viron nuorten maajoukkuetta.

Aleksandr Barkov senior suuntaa kohti Moskovaa.

2.1. 8:59

Aleksandr Barkov senior on palkattu venäläisen jääkiekkoseuran Spartak Moskovan juniorijoukkueen valmennustiimiin, selviää seuran tiedotteesta.

Florida Panthersin supertähden Aleksander Barkov juniorin isä pelasi moskovalaisseuran riveissä vuosina 1988–1993. Hän edusti pelaajaurallaan pitkään myös Tapparaa sekä Sibir Novosibirskiä.

Hän on asunut Tampereella lähes 30 vuotta.

Barkov, nyt 57, hyppäsi pelaajauransa jälkeen valmennushommiin. Hän on luotsannut Viron nuorten jääkiekkomaajoukkuetta viime kaudesta saakka.

Barkov puhui hiljattain Ilta-Sanomien haastattelussa työstään Viron nuorten maajoukkuevalmentajana.

”Jääkiekko ei ole hirveän ammattimaista täällä Virossa”, hän sanoi.

Samalla hän totesi, että Suomi on nuorille pelaajille naapurimaa Venäjää parempi paikka kehittyä uralla eteenpäin. Hän antoi esimerkin oman poikansa elämästä.

”Kun ”Pikku-Sasha” oli nuori vielä, kuudentoista vanha, Venäjältä tuli soitto. Moskovan Dynamon valmentaja sanoi, että tule meille, pääset heti kokoonpanoon KHL:ssä. He tarjosivat paikkaa kakkossentterinä tai jopa ykkössentterinä”, Barkov kertoi ja jatkoi:

”Sanoin, että hänellä on kaikki taidot, hän tarvitsee vain fysiikkaa. Ja Suomi on paras paikka kehittää fysiikkaa. Ei mikään Venäjä”, Barkov senior sanoi.

Vanhempi Barkov ei haastattelussa ottanut kantaa Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, mutta totesi sodan olevan ”huono juttu”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat