Kovatasoinen kisa joudutaan perumaan Rovaniemellä – syynä armoton pakkanen

Rovaniemen Skandinavia-cupin kilpailuun oli tulossa kotimaisten tähtien lisäksi ulkomailta olympiavoittajia.

Rovaniemen Skandinavia-cupin peruuntuminen on kova takaisku pitkällä kilpailutauolla olleelle Ristomatti Hakolalle.

2.1. 13:59

Rovaniemen Skandinavia-cupin osakilpailu 6.–8. tammikuuta oli merkitty isolla monien Planican MM-kisoihin pyrkivien suomalaishiihtäjien kalenteriin.

Erityisen tärkeäksi kilpailun oli itselleen maininnut Ristomatti Hakola, joka on kilpaillut tällä kaudella vain kerran. Lähes sama tilanne on toisella viime MM-kisojen mitalistilla eli Johanna Matintalolla.

Lisäksi tiukassa kilpailutilanteessa MM-valintojen osalta olevien sprintterien piti antaa Rovaniemellä kisanäyttöjä.

Maanantaina tuli ikävä uutinen: koko tapahtuma perutaan pakkasennusteen takia.

”Ennuste on armoton. Pakkanen laskee sen mukaan perjantain ja sunnuntain välillä kireimmillään 27 asteeseen, kertoi järjestäjäseuran eli Ounasvaaran Hiihtoseuran hiihtojaoston puheenjohtaja”, maailmanmestari Pirjo Muranen maanantaina.

Urheilijoita saa sääntöjen mukaan hiihdättää kovimmillaan 17 pakkasasteessa.

Muranen kertoi, että peruutuspäätös tehtiin näin aikaisin, jotta tieto asiasta kulkeutuisi ulkomaalaisille urheilijoille ennen kuin nämä alkavat suunnata kohti Lappia.

Ulkomainen osallistujakaarti olikin erittäin nimekästä. Norjan Ragnhild Haga ja Erik Valnes sekä Ruotsin Jonna Sundling ovat olympiavoittajia. Lisäksi ilmoittautuneisiin kuuluivat mm. Emma Ribom, Ebba Andersson sekä Eveliina Piippo.

Miesten puolella tärkeät kilpailut jäävät Hakolan lisäksi väliin mm. Remi Lindholmilta, Joni Mäeltä, Finn Hågen Kroghilta ja Lillehammerissa maailmancupin 10 kilometrin kilpailun joulukuussa voittaneelta Iver Tildheim Andersenilta.

Ounasvaaralla piti hiihtää perinteisellä sprintti ja 20 kilometrin väliaikalähtö ja vapaalla 10 kilometrin väliaikalähtö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat