Ruotsi lähetti alivoimamaalilla Nuoret Leijonat kotimatkalle

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälieräottelu päättyi Ruotsin 3–2-voittoon. Ruotsi iski kahdesti loppuhetkillä.

Niko Huuhtanen (29) järjesti töitä Ruotsin maalivahdille Carl Lindbomille ja Adam Engströmille. ​​

2.1. 19:54 | Päivitetty 2.1. 20:42

Moncton

Nuoret Leijonat kärsi tylyn tappion MM-puolivälierässä maanantai-iltana. Samalla katkesi vuoden 2019 kultajuhlista alkanut putki, jonka aikana Suomi oli aina mitalipeleissä.

Ruotsi eteni välieriin 3–2-voitolla.

Suomi johti ottelua vielä kolme ja puoli minuuttia ennen loppua mutta suli katastrofaalisella tavalla.

Ruotsi tasoitti ajassa 56.33, ja voittomaalin ajassa 58.55 iski alivoimalla läpiajoon karannut Viktor Stjernborg.

Kotijoukkueena pelannut Suomi tuli kaukaloon isännän elkein. Kapteeni Oliver Kapanen iski Suomen 1–0-maalin ajassa 3.10.

Avauserä oli Nuorten Leijonien hallintaa. Ruotsi sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia, kun peliä oli pelattu lähes 12 minuuttia. Yleisö Monctonissa palkitsi ruotsalaiset ironisin aplodein.

Suomen vähät vaikeudet olivat seurausta lähinnä hitaista lähdöistä ja niitä seuranneista kiekonmenetyksistä ruotsalaiskarvaajille.

Ruotsin superlupaus Leo Carlsson onnistui kaventamaan ajassa 16.55 ohjaamalla kiekon sisään maalin edustalta. Se oli Ruotsin toinen laukaus maalia kohti.

Toisessa erässä peli tasoittui, kun Ruotsi sai oman pidemmän hallintajaksonsa. Jani Lampisen maalin tolppa kilahteli, mutta kumpaankaan päätyyn ei tehty maaleja.

Suomen paras paikka tuli ykkösketjulle, joka pääsi yllättävään kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen kesken Ruotsin pyörityksen. Oliver Kapanen ei onnistunut Ville Koivusen syötöstä.

Suomi siirtyi uudelleen johtoon päätöserän alussa. Niko Huuhtanen laukoi tulisella rannelaukauksella 2–1-johtomaalin ajassa 44.03.

Sen jälkeen Ruotsi sai hallintaa hakiessaan tasoitusta, mikä palkittiin ajassa 56.33. Juuri Huuhtanen blokkasi keltapaitojen pitkän pyörityksen aikana pari Ruotsin laukausta, mutta lopulta Carlsson hakkasi 2–2:een.

Tasoituksen jälkeen Suomelle tarjottiin vielä tilaisuus ylivoimalla, kun Ruotsi hölmöili hyökkäyspään jäähyn vajaat kaksi minuuttia ennen loppua.

Ylivoimasta tuli kuitenkin Suomen painajainen. Aleksi Heimosalmi hukkasi kiekon viivassa, Stjernborg karkasi läpi ja niittasi Ruotsin välieriin.

Suomi haki vielä viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ruotsi kesti.

Ruotsin menestys nuorten MM-näyttämöillä on viime vuosina ollut valjua.

Elokuussa Ruotsi saavutti pronssia hävittyään Suomelle välierissä. Finaalissa kruunupaidat pelasivat viimeksi 2018, ja viimeisimmästä mestaruudesta on jo yli kymmenen vuotta aikaa.

Suomalaissukuinen Mika Zibanejad ratkaisi kullan Ruotsille 2012. Suomi on sen jälkeen voittanut kolme kultaa – vaan ei voita tänä vuonna.

Suomen kentälliset:

1. kenttä:

24 Ville Koivunen–27 Oliver Kapanen–37 Joakim Kemell

10 Topias Vilén–21 Aleksi Heimosalmi

Maalilla: 31 Jani Lampinen

2. kenttä:

29 Niko Huuhtanen–18 Verner Miettinen–22 Jani Nyman

7 Aleksi Malinen–3 Otto Salin

3. kenttä:

33 Brad Lambert–13 Topi Rönni–15 Lenni Hämeenaho

2 Jimi Suomi–6 Kalle Ervasti

4. kenttä:

25 Konsta Kapanen–28 Sami Päivärinta–23 Kalle Väisänen

7. puolustaja: 4 Ville Ruotsalainen

13. hyökkääjä: 34 Aleksanteri Kaskimäki

Varalla: 30 Aku Koskenvuo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat