Mikko Hirvonen arvostaa Ken Blockin työn korkealle: ”Väittäisin, että hän oli varmasti tunnetuin rallikuljettaja”

Mikko Hirvonen arvostaa yllättäen kuolleen Ken Blockin todella korkealle.

Mikko Hirvonen (oik.) korostaa Ken Blockin osaamista.

3.1. 14:55

Yhdysvalloista tuli ikävä ja yllättävä suruviesti, kun rallipersoona Ken Blockin kerrottiin kuolleen moottorikelkkailuonnettomuudessa.

55-vuotiaana kuollut yhdysvaltalainen Block ei saavuttanut huippumenestystä MM-tasolla, mutta hänen arvioidaan silti olleen maailman tunnetuin rallikuljettaja.

Block tuli tunnetuksi huimasta autonkäsittelytaidostaan, jota hän esitteli suosituilla Gymkhana-videoilla ja muilla stunttivideoillaan.

Block tunnettiin myös erittäin taitavana markkinoijana ja sosiaalisen median hyödyntäjänä.

Mikko Hirvonen, 42, tutustui Blockiin ja tämän perheeseen, kun miehet ajoivat samoja MM-ralleja takavuosina. Hirvonen kertoo olleensa myös Blockin tallitoverina yksittäisissä ralleissa miesten Ford-aikoina.

”Hänen poismenonsa on todella ikävä ja surullinen juttu. Toivotan perheelle ja hänen läheisilleen voimia”, Hirvonen sanoo.

Hirvonen sanoo, että Blockin kuolema on kaikessa karmeudessaan myös iso menetys rallille ylipäätään. Block nosti rallin tunnettavuuden uudelle tasolle upeasti kuvatuilla videoillaan.

"Hän oli pioneeri tässä Gymkhana-tyylisten videoiden tekemisessä ja niiden brändäämisessä. Ja hän oli show-mies viimeisen päälle.”

”Hän teki rallin ja moottoriurheilun tunnetuksi sellaiselle katsojakunnalle, joka ei muuten siitä ehkä olisi ollut kiinnostunut. Hän osoitti, että miten tyylikkäitä videoita ja hienoja juttuja autolla pystyy tekemään.”

”Ne videot menivät suoraan nuorten sydämiin.”

15-kertainen MM-osakilpailuvoittaja Hirvonen allekirjoittaa väitteen siitä, että Block oli maailman tunnetuin rallikuljettaja.

Tunnettavuutta voi olla vaikeaa tyhjentävästi mitata, mutta Blockin uskotaan päihittäneen suosiossa ranskalaiset suurmestarit Sébastien Loebin ja Sébastien Ogierin, edesmenneen skottitähti Colin McRaen sekä myös monet huippumenestystä saavuttaneet suomalaislegendat.

”Väittäisin, että Block oli varmasti tunnetuin rallikuljettaja – ei välttämättä moottoriurheilupiireissä, mutta jos katsotaan kokonaiskuvaa. Jos oikeasti haluaa tunnettavuutta ja näkyvyyttä maailmalta, niin kyllä se juuri tuolla tavalla pitäisi tehdä – niin kuin Ken sen teki,” Hirvonen toteaa.

Mikko Hirvonen on pitkän linjan rallimies.

Block oli iso maailmantähti, mutta Hirvonen muistaa hänet erityisesti iloisena ja maanläheisenä persoonana.

Blockilla oli usein kilpailumatkoilla perhe mukana, eikä mitään varsinaista maailmantähden meininkiä juuri ollut, vaikka suosio oli valtavaa.

”Hän oli hyvällä tavalla huoleton mies. Otti tosi rennosti asiat ja halusi pitää elämässään hauskaa. Kaikki tulivat hänen kanssaan myös hyvin juttuun.”

”Mutta jos hän ryhtyi johonkin, niin asiat tehtiin kunnolla ja isosti. Ei ollut mitään näpertelyä.”

Hirvonen pääsi takavuosina seuraamaan Blockin videotyötä muun muassa erään julkaisutilaisuuden yhteydessä Britanniassa.

"Hän todella paneutui asiaansa kuvausryhmänsä ja taustatiiminsä kanssa. Se oli todella ammattimaista hommaa.”

Block aloitti rallin harjoittelun ja ajamisen vasta melko myöhäisellä aikuisiällä. Hän oli tunnettu myös niin sanottujen extreme-lajien parista. Hän oli harrastanut muun muassa rullalautailua, lumilautailua ja motocrossia.

Block oli myös DC Shoes -kenkä ja vaatemerkin perustajia. Hänellä oli useita miljoonia seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Block ajoi Suomen MM-rallissa vuonna 2012. Kisa päättyi häneltä tuolloin keskeytykseen.

MM-sarjassa Blockille kirjattiin yhteensä 25 osakilpailua. Hänen parhaaksi tulokseksi MM-tasolla jäi Meksikon MM-rallin seitsemäs sija vuodelta 2013.

Lue lisää: Temppuvideoistaan tunnettu Ken Block on kuollut kelkkailu­turmassa

Ken Block vauhdissa Keski-Suomen soraränneissä vuonna 2012.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat