Pärmäkoski hiihti toiseksi Tour de Skillä – Niskanen sijoittui viidenneksi

Krista Pärmäkoski hiihti toiseksi Tour de Skillä kymmenen kilometrin (p) väliaikalähdössä. Frida Karlsson voitti Pärmäkosken 16,6 sekunnilla.

Krista Pärmäkoski oli päivän suomalaisnimi Tour de Skillä.

3.1. 16:35 | Päivitetty 3.1. 17:30

Krista Pärmäkoski pääsi tiistaina juhlimaan ensimmäistä palkintopallisijaansa tämän kauden hiihdon maailmancupissa.

Pärmäkoski hiihti toiseksi Tour de Skillä kymmenen kilometrin (p) väliaikalähdössä. Kilpailun voittanut Ruotsin Frida Karlsson oli omaa luokkaansa, sillä hän jätti Pärmäkosken 16,6 sekunnin päähän. Norjalaishaastajansa Pärmäkoski kukisti kuitenkin vahvalla lopullaan.

Pärmäkoski oli vielä 1,7 kilometriä ennen maalia olleissa väliajoissa Anne Kjersti Kalvån ja Tiril Udnes Wengin takana. Kalvå oli edellä vajaan sekunnin ja Weng reilut kaksi sekuntia.

Maalissa Pärmäkoski voitti Kalvån 1,5 sekunnilla. Weng jäi palkintopallin ulkopuolelle 3,4 sekuntia Pärmäkoskelle taipuneena.

”Hyvä fiilis. On sitä metsästetty ja ollut välillä huonoa onnea välineiden puolesta. Tänään oli niin liukas suksi, että oli mukava hiihtää”, Pärmäkoski sanoi kilpailun jälkeen Viaplayn haastattelussa.

Myös Karlsson oli Pärmäkoskea hitaampi lopussa, sillä ero pieneni 7,2 sekunnilla.

Pärmäkoski sanoi asennoituneensa loppuun kuin sprinttihiihtoon ja yrittäneensä ottaa edellä hiihtäneitä kiinni.

”Happoa oli niin paljon, että meinasin mennä muutaman kerran nurinkin, mutta se kuuluu tähän kilpahiihtoon.”

Kerttu Niskaselle eroa Karlssoniin kertyi 40,7 sekuntia, joten ruotsalainen kohensi asemiaan kokonaiskilpailussa suhteessa Niskaseen reilusti. Niskanen oli tiistain kilpailussa viides, mutta eroa nelossijaankin kertyi 20 sekuntia.

”Oli kyllä todella vaikea kilpailu. Sukset eivät pitänet. Kammottava kymppi oli kyllä. Siinä vaan odotti, että maaliviiva tulisi äkkiä”, Niskanen sanoi Viaplaylle.

Niskanen on kokonaiskilpailussa neljäntenä 41 sekuntia kokonaiskisaa johtavaa Karlssonia jäljessä.

Keskiviikkona Tour de Skillä hiihdetään 20 kilometrin takaa-ajokilpailu vapaalla hiihtotavalla. Kilpailuun lähdetään tiistain kilpailun tulosten perusteella.

Viikonloppuna hiihdetään kolme viimeistä osakilpailua Italian Val di FIemmessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat