Gianni Infantino kuvasi selfieitä Pelén avoimen arkun äärellä

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino oli paikalla Pelén hautajaisissa ja aiheutti teoillaan ison kohun.

Gianni Infantino oli paikalla Pelén hautajaisissa ja sai kohun aikaiseksi.

3.1. 19:06

Yli 230 000 ihmistä jätti jäähyväiset viime torstaina kuolleelle Pelélle tämän entisellä kotistadionilla Santosissa. Pelén arkku oli esillä Santosin Estadio Urbano Caldeira -stadionilla vuorokauden ajan maanantaista tiistaihin.

Arkun luona vieraili myös Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino, joka sai jälleen toiminnallaan aikaiseksi ison kohun.

Infantino napsi älypuhelimella selfie-kuvia muiden vierailijoiden kanssa Pelén avoimen arkun äärellä.

Infantinon selfiehetki tallentui paikalla olleiden kuvaajien kameroihin, ja kuvat levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Siellä Infantino sai jälleen täystyrmäyksen – hänen temppuaan pidettiin tyylittömänä ja arvottomana.

Gianni Infantino napsi kuvia kännykkäkameralla.

Infantino ei nauti suurta suosiota ainakaan länsimaissa. Qatarin MM-kisojen aikaan Infantinoa paheksuttiin tämän kummallisista lausunnoista. Infantino muiden muassa puolusteli Qataria ja kertoi omasta historiastaan kiusattuna.

Infantino puolusteli selfietempaustaan sosiaalisessa mediassa. Hän sanoo olleensa otettu siitä, että Pelén joukkuekaverit ja perheenjäsenet halusivat ottaa hänen kanssaan kuvia.

Infantinon mukaan jotkut Pelén entisistä joukkuekavereista eivät osanneet ottaa puhelimellaan selfietä, joten Infantino ojensi auttavan kätensä ja räpsi kuvat.

”Kunnioitan ja ihailen Peléä ja eilistä seremoniaa niin paljon, etten koskaan tekisi mitään, mikä olisi epäkunnioittavaa”, Infantino kirjoitti.

Pelén hautajaiskulkue lähti stadionilta liikkeelle Suomen aikaa tiistaina iltapäivällä.

Syöpää sairastanut Pelé kuoli torstaina 29. joulukuuta 82-vuotiaana. Brasilialaislegendaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Monelle hän on kaikkien aikojen suurin pelaaja. Pelé edusti valtaosan urastaan Santosia.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat