Therese Johaug on innoissaan äitiydestään – Marit Bjørgen antoi jo harjoittelu­­vinkkejä raskaus­ajalle

Johaug kertoi tiistaina, että hänestä tulee äiti.

Therese Johaug hallitsi suvereenisti Pekingin olympiahiihtoja.

3.1. 21:47 | Päivitetty 4.1. 7:27

Hiihtouransa viime kauteen lopettanut Therese Johaug kertoi tiistaina Instagram-tilillään odottavansa ensimmäistä lastaan. 18 arvokisavoittoa urallaan ottanut Johaug kertoo NRK:n laajassa haastattelussa, että on erittäin innoissaan tulevasta.

”Olen tottunut elämään arkea täysin yksin, ja yhtäkkiä taloon tulee uusi pomo. Se on kauhunsekaista iloa”, Johaug kuvaili tunnelmiaan.

”Tämä on hienoin asia, jonka voi saavuttaa. Tämä voittaa kaikki mitalit.”

Johaugin puoliso on Nils Jakob Hoff, joka on edustanut Norjaa kaksissa olympialaisissa soutajana.

Johaugin laskettu aika on vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Hän jatkaa asiantuntijatehtävissään NRK:lla entiseen tapaan ja on mukana esimerkiksi Planican MM-hiihdoissa.

Johaug aikoo jatkaa harjoittelemista myös raskautensa aikana. Hän kertoo haastattelussa olleensa paljon yhteyksissä Marit Bjørgenin kanssa.

”Olen saanut joitakin neuvoja siitä, mitä minun pitää tietää ja miten voin harjoitella”, Johaug sanoo.

Bjørgen palasi hiihtokisoihin ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen ja voitti Pyeongchangista kolme henkilökohtaista mitalia. Sen jälkeen hän lopetti uransa.

Johaug oli vielä Pyeongchangin olympialaisten aikaan kilpailukiellossa dopingkärystään, mutta palasi seuraavalle kaudelle ja hallitsi hiihtolatuja sen jälkeen ylivoimaisesti.

Myös Johaugin paluulla kilpailuihin on spekuloitu sen jälkeen, kun hän muistutti viime syksynä Expressenin haastattelussa, että ei ole kiellettyä palata kotikisoihin. Vuonna 2025 MM-mitaleista kamppaillaan Trondheimissa Norjassa.

Johaug on kisojen aikaan 36-vuotias ja täyttää myöhemmin samana vuonna 37. Bjørgen täytti pian Pyeongchangin kisojen jälkeen 38.

NRK kysyi Johaugilta, ovatko paluusuunnitelmat ajankohtaisia.

”Siihen minulla ei ole vastausta”, Johaug sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat