Suomalaiskonkari heivattiin jo katsomoon NHL:ssä: ”Näyttää välinpitämättömältä”

Joel Armia ei ole vielä tehnyt maaliakaan kuluvalla kaudella.

Joel Armia kamppaili Nikita Kutsherovin kanssa 29. joulukuuta Tampassa.

4.1. 7:35

Halifax

Montreal Canadiensin laitahyökkääjä Joel Armia joutui tiistain kierroksella seuraamaan joukkueensa vierasottelun Nashvillessä pressiboksista.

Armian, 29, alkukausi on ollut todella vaikea. Hänen saldonsa 26 ottelusta on 0+3 ja tehotilaston lukema -7.

Tilaisuuksista Armian tulos ei ole ollut kiinni. Pikemminkin päin vastoin, sillä Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis on tarjonnut hänelle yhä viime viikkoinakin mahdollisuuksia pelata joukkueen kärkiketjuissa, mutta tulosta ei ole tullut.

Porilaisen maaliton kausikaan ei ole jäänyt kiinni paikoille pääsemisestä. Hänellä on ollut laadukkaita maalipaikkoja, ja myös eri datapalvelut ovat laskeneet Armialle maaliodottamaa reilun viiden maalin verran.

26 pelatun ottelun jälkeen se olisi Armialle vielä toteutuneina maaleina kohtuullinen tahti ja täysin verrannollinen hänen NHL-uran alun maalimääriin.

Armian uran tehokkain NHL-kausi oli 2019–20, jolloin hän teki 58 runkosarjaottelussa 30 (16+14) pistettä. Seuraavalla kaudella hän muun muassa teki kahdeksan (5+3) pistettä 21 pudotuspeliottelussa, kun Montreal eteni sensaatiomaisesti finaaleihin.

Armia sai sen jälkeen nelivuotisen ja 13,6 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen muttei ole enää pystynyt tekemään tulosta.

Myös viime kausi oli vaikea: 60 ottelussa pisteet 6+8 ennen positiivista kauden lopetusta: viisi maalia ja kolme syöttöä uran ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa, kun Leijonat jyräsi MM-kultaan.

Vaativana tunnetun paikallismedian paine Armiaa kohtaan on viime aikoina kasvanut.

Montreal Gazetten tuoreessa jutussa kirjoitetaan, että Armia on pelaaja, joka voi ”todella turhauttaa valmentajat ja fanit pelityylillään, joka usein näyttää välinpitämättömältä”.

St. Louis sanoi maanantaina montrealilaistoimittajille, että kaikella on rajansa – myös kärsivällisyydellä. Gazette yhdisti tämän nimenomaan Armian katsomokomennukseen.

Pelaajalegenda kuitenkin korosti tiistaina, että hän ei puhunut Armiasta yksilönä ja ilmoitti, että luottoa porilaiseen löytyy yhä.

”Pitää yrittää saada hänet henkisesti parempaan tilaan. Uskon, että yhden ottelun seuraaminen katsomosta voi auttaa nollaamaan tilannetta”, St. Louis linjaili Montreal Gazetten mukaan.

Montrealin kurssi ei kääntynyt Nashvillessä, vaan tuloksena oli jo kuudes peräkkäinen tappio. Nashville voitti 6-3, ja Habsin kolmen viime ottelun maaliero on nyt todella ruma 7–22. Kymmenen pelin ajalta Montrealilla on yksi voitto, sekin jatkoajalla Arizonasta.

Predatorsin Mikael Granlund syötti kaksi maalia. Juuse Saros torjui 24 laukausta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat