Michael Smith heitti täydellisen sarjan ja voitti dartsin MM-kultaa

Michael Smith kukisti finaalissa Michael van Gerwenin 7–4.

Michael Smith voitti tiistaina dartsin maailmanmestaruuden.

4.1. 8:49

Englantilainen Michael Smith on voittanut dartsin MM-kultaa. Smith kaatoi tiistai-iltana MM-finaalissa ennakkosuosikki Michael van Gerwenin 7–4 Alexandra Palacessa Lontoossa.

Maailmanmestaruus oli Smithille ensimmäinen, kun taas van Gerwenillä on ennestään kolme mestaruutta.

Smith teki ottelussa historiaa, sillä hänestä tuli toinen pelaaja, joka on onnistunut täydellisessä yhdeksän tikan sarjassa MM-finaalissa. Samaan on pystynyt aiemmin vain Adrian Lewis vuonna 2011.

Smith onnistui tempussaan sen jälkeen, kun van Gerwen oli epäonnistunut täydellisen sarjan tavoittelussa.

”Ajattelin antaa yleisölle sen, mitä he ansaitsevat. Onnistuin maagisessa yhdeksän tikan sarjassa, se oli hienoa”, Smith kommentoi suoritusta BBC:n mukaan.

Smithin mukaan mikään muu ei tule vetämään vertoja hänen ensimmäiselle maailmanmestaruudelleen.

”Kaksi parasta saavutustani eli lapseni istuvat tuolla. Urheilullisista saavutuksistani tämä on paras. Vaikka voittaisin toisen maailmanmestaruuden, se ei olisi verrattavissa tähän tunteeseen”, Smith kuvaili finaalin jälkeen.

MM-finaali oli monien asiantuntijoiden mielestä yksi kaikkien aikojen parhaista. Esimerkiksi Sky Sportsin kommentaattori ja kolminkertainen dartsin maailmanmestari John Part kuvaili finaalia ”ultimaattiseksi darts-illaksi”.

”Ottelu ei ehkä edennyt viimeisen erään, mutta näimme kaksi hienoa ihmistä ja mestaria taistelemassa voitosta”, hän sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat