Yhdysvaltain päävalmentaja potki vaimoaan 30 vuotta sitten, tapausta tutkitaan nyt

Yhdysvaltojen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaa Gregg Berhalteria on yritetty kiristää vuosikymmeniä vanhasta tapauksesta.

Gregg Berhalter valmensi Yhdysvaltoja jalkapallon MM-kisoissa vuoden 2022 lopussa.

4.1. 10:30

Yhdysvaltain jalkapalloliitto on palkannut asianajotoimiston tutkimaan tapausta, jossa miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaa Gregg Berhalteria on yritetty kiristää 30 vuoden takaisesta riidasta, uutisoi muun muassa ESPN.

Tutkinta koskee vuonna 1991 tapahtunutta riitaa Berhalterin ja tämän vaimon Rosalindin välillä. Silloin vasta muutaman kuukauden seurustellut pari oli ollut baarissa, jossa he olivat alkaneet riidellä.

Riita jatkui ulkona, missä Berhalter potki vaimonsa jalkoja. Viranomaiset eivät koskaan selvittäneet tapausta, ja Berhalter haki apua tapauksen jälkeen.

”Asioista, joita opin siitä yöstä, on tullut perusta rakastavalle, omistautuneelle ja kannustavalle suhteelle, jota juhlimme 25. hääpäivänämme viime viikonloppuna”, Berhalter kirjoitti Twitterissä.

Joulukuussa joku oli kuitenkin lähestynyt Yhdysvaltojen jalkapalloliittoa tiedoilla, jotka ”tuhoaisivat Berhalterin uran”.

Liitto kertoo tiedotteessaan, että se palkkasi asianajotoimiston tutkimaan tapausta heti, kun se sai kuulla asiasta 11. joulukuuta.

Liiton mukaan tutkinnan aikana on ilmennyt, että liiton ulkopuoliset henkilöt ovat mahdollisesti käyttäytyneet epäasiallisesti useita maajoukkueen taustahenkilöitä kohtaan. Tutkinta on laajennettu koskemaan kaikkia epäilyjä.

Maajoukkue ilmoittaa tulevina päivinä, kuka toimii valmentajana tammikuun leirillä ja ystävyysotteluissa. ESPN:n tietojen mukaan Berhalterin sopimus päättyi vuodenvaihteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat