Sydämenpysähdyksen saanut NFL-tähti yhä kriittisessä tilassa

Presidentti Biden toivotti Hamlinille pikaista toipumista.

Buffalo Billsin Damar Hamlin on sairaalassa kriittisessä tilassa sydämenpysähdyksen jälkeen.

4.1. 11:00

Buffalo Billsin Damar Hamlin on sairaalassa yhä kriittisessä tilassa. Hänen sydämensä pysähtyi amerikkalaisen jalkapallon NFL:n huippuottelussa maanantaina, kun Bills kohtasi Cincinnati Bengalsin.

Lue lisää: NFL-tähti kriittisessä tilassa sydänpysähdyksen jälkeen –lyyhistyi taklattuaan vastustajaa

Buffalo Bills kertoi tiedotteessaan, että Hamlinin hoito jatkuu teho-osastolla Cincinnatin yliopiston sairaalassa.

”Olemme kiitollisia tuen osoituksista, joita seuramme on saanut”, seura kertoi.

Takapuolustajana pelaava 24-vuotias Hamlin lyyhistyi maanantaina kentälle taklauksen jälkeen. Hamlin sai ensimmäisellä neljänneksellä kovan iskun taklattuaan Bengalsin Tee Higginsiä, nousi hetkeksi ylös ja kaatui sen jälkeen kentän pintaan.

Hamlinia elvytettiin puolen tunnin ajan kentällä ennen kuljetusta sairaalaan. Ensihoitajat saivat pelaajan sydämen uudelleen käyntiin, mutta Hamlinin sukulaisen Dorrian Glennin mukaan Hamlinia piti elvyttää uudelleen sairaalassa.

”On sydäntäsärkevää nähdä hänet tuollaisessa tilassa. Hän taistelee, mutta on mentävä päivä kerrallaan”, Glenn kertoi useiden medialähteiden mukaan.

Tapahtuma järkytti joukkueita ja katsojia niin paikan päällä kuin kotikatsomoissakin. Tukea tuli korkealtakin taholta, sillä Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoi tiedottajansa Karine Jean-Pierren välityksellä toivovansa Hamlinille pikaista toipumista.

NFL keskeytti ottelun, eikä sitä NFL:n mukaan pelata ainakaan tällä viikolla. NFL:n runkosarja päättyy maanantaina, joten keskeytettyä ottelua ei välttämättä ehditä pelata loppuun runkosarjassa.

Buffalon on määrä pelata sunnuntaina New England Patriotsia vastaan tärkeässä ottelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat