Norjan tähtihiihtäjä järkyttyi Tour de Skin olo­suhteista: ”En ole nähnyt paikkaa koskaan tällaisena”

Tour de Skillä on todistettu jopa yli kymmenen asteen lämpötiloja. Esimerkiksi Oberstdorfissa nurmikko vihertää ladun vieressä.

Johannes Hösflot Kläbo on järkyttynyt Tour de Skin sääolosuhteista.

4.1. 12:54 | Päivitetty 4.1. 14:10

Tour de Skillä on todistettu vuodenvaihteessa poikkeuksellisen lämmintä säätä.

Esimerkiksi tiistain ja keskiviikon kilpailupaikassa Saksan Oberstdorfissa nurmikko vihertää radan ladun vieressä ja lunta on hyvin vähän. Maanantaina lämpötila nousi kaupungissa jopa 15 asteeseen. Järjestäjien on pitänyt tuoda paikalle lisää lunta, jotta 3,3 kilometrin pituinen latu pysyy kunnossa.

Miesten kokonaiskilpailua tiistain jälkeen johtava Norjan Johannes Hösflot Kläbo kertoo NRK:n haastattelussa järkyttyneensä, kun hän saapui harjoittelemaan Oberstdorfiin Val Müstairin etappien jälkeen.

”Olin järkyttynyt, kun tulin tänne ja olin kuolla treenitakissa ja urheilukerraston paidassa”, Kläbo kertoi NRK:lle.

”Hiihtäjälle on tylsää nähdä vihreää nurmikkoa tammikuussa, mutta sille ei nyt voi mitään”, toinen norjalaishiihtäjä Pål Golberg puolestaan totesi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Oberstdorfissa kilpaillaan lämpimässä säässä. Esimerkiksi vuoden 2021 MM-kisoissa siellä hiihdettiin Suomen kesälämpötiloissa, jopa noin 20 asteessa.

”En ole nähnyt sitä koskaan näin vihreänä ja paljaana. MM-kisoissa oli kamalan kuumia päiviä, mutta silloin täällä oli lunta. En ole nähnyt paikkaa koskaan tällaisena”, sanoo Norjan hiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig.

Hän toivoo, ettei tulevaisuudessa tarvitsisi kilpailla samanlaisissa olosuhteissa.

”Urheilijat pukeutuvat lämpötilan mukaan, mutta emme halua tällaisia olosuhteita tulevaisuudessa. Haluamme luonnonlunta ja kunnollisen talven.”

Keskiviikkona Oberstdorfissa hiihdetään miesten ja naisten 20 kilometrin takaa-ajot. Lämpötila yltää tänäänkin selkeästi plussan puolelle, vajaaseen kymmeneen asteeseen.

Loput kolme Tour de Skin osakilpailua käydään loppuviikon aikana Val di Fiemmessa Italiassa. Myös sinne on luvattu lämmintä säätä. Esimerkiksi perjantaina lämpötila voi nousta lähelle kymmentä astetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat