Nimi oli oikein, mutta silti väärä mies sai kirjeitse kutsun legendaariseen golfkilpailuun

Scott Stallingsin kutsu Mastersiin meni hänen kokonimikaimalleen. Stallingsin menneisyydestä löytyy hyvin erikoinen dopingtapaus.

Scott Stallings valmistautui keskiviikkona Havaijilla PGA-kiertueen kilpailuun.

5.1. 9:32

Amerikkalainen golfammattilainen Scott Stallings, 37, sai hiljattain elämänsä kenties erikoisimman viestin sosiaalisessa mediassa. Kutsutaan häntä tässä yhteydessä vaikka nimellä pro-Stallings.

Häntä lähestyi Georgian osavaltiossa asuva kokonimikaima Scott Stallings. Tämä kertoi saaneensa postia, jonka hän epäili hyvin vahvasti kuuluvan pro-Stallingsille.

Tämä viestin lähettänyt 60-vuotias kiinteistönvälittäjä Scott Stallings, olkoon hän tässä yhteydessä vaikka amatööri-Stallings, kertoi kyllä harrastavansa golfia, mutta ei läheskään sillä tasolla, johon hänen saamansa kirje viittasi.

Kyseessä oli nimittäin kutsu legendaariseen arvoturnaukseen Mastersiin, jonka perinteisiin kuuluu lähettää valintakriteerit täyttäneille pelaajille kutsu nimenomaan kirjeitse.

Tennesseen osavaltiossa asuva pro-Stallings tiesi odottaa kutsua ja kertoi käyneensä postilaatikollaan ”kirjaimellisesti” viisi kertaa päivässä nähtyään sosiaalisessa mediassa joidenkin pelaajien fiilistelyjä siitä, että kutsu oli saapunut.

Kävi ilmi, että kuriiriyhtiö vei kyllä Stallingsin Masters-kutsun oikeaan osoitteeseen – tai ainakin melkein.

Alun perin kirjeen lähettäminen oli ilmeisesti mennyt väärälle raiteelle Mastersin organisaatiossa, joka oli kaivanut esille väärän osoitteen.

Golftoimittaja Dan Rapaport kertoi Twitterissä, että kyseessä oli ”villi yhteensattuma”. Hänen selvityksensä mukaan kirje lähti osoitteeseen, jossa toimi aikoinaan pro-Stallingsin entinen manageritoimisto. Sattumoisin amatööri-Stallings omisti viereisessä rakennuksessa asunnon, ja ilmeisesti tätä kautta Masters-kutsu päätyi hänelle.

Rapaport kertoi puhuneensa pro-Stallingsin kanssa ja kuulleensa häneltä, että pro-Stallings on kutsunut amatööri-Stallingisin seuraamaan huhtikuussa harjoituskierrostaan Mastersin kuululle areenalle, Augusta National -kentälle.

Tapauksesta niin ikään kertoneen The New York Timesin mukaan pro-Stallings tarjoaa amatööri-Stallingsille myös illallisen.

Pro-Stallings on voittanut Yhdysvaltojen PGA-kiertueella kolme kilpailua. Maailmanlistalla hän on tällä hetkellä sijalla 54. Pro-Stallings oli pelannut Mastersissa edellisen kerran vuonna 2014.

Pro-Stallingsin menneisyydestä löytyy myös hyvin poikkeuksellinen dopingtapaus. Vuonna 2015 hän käräytti itsensä dopingista huomattuaan käyttäneensä kiellettyä ainetta. Hän ei siis jäänyt kiinni dopingtestissä.

Lisää aiheesta: Huippugolfari läpäisi dopingtestin mutta käräytti itsensä – kolme kuukautta kilpailukieltoa

Stallings kertoi tuolloin ottaneensa lääkärinsä suosituksesta kroonisen väsymyksensä helpottamiseen Yhdysvalloissa luontaistuotekaupoissa myytävää DHEA-hormonia sisältänyttä tuotetta.

Hän käytti ainetta kahden kuukauden ajan mutta sai sinä aikana puhtaat paperit tammikuussa PGA-kiertueen dopingtestissä.

Helmikuussa hän tajusi aineen olevan kielletty ja ilmoitti rikkomuksestaan kiertueelle.

Ilmoituksen jälkeen kesti viisi kuukautta ennen kuin kiertue antoi Stallingsille kolmen kuukauden kilpailukiellon. Ennen päätöstä sanktiosta Stallings ehti pelata tusinan verran kilpailuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat