Vesalainen säväytti vivahteikkaassa kiekkoillassa – HIFK kesti KalPan takaa-ajon

Helsingin IFK:n paluu tositoimiin joulutauon jälkeen on sujunut tuloksekkaasti. Kuopiolainen KalPa äityi kovaan kiriin päätöserässä, mutta hyvin viimeistellyt IFK kesti ja voitti maalilla lauantai-illan liigaottelun.

HIFK:n kultakypärä Julius Nättinen taituroi lauantaina Anton Karlssonin KalPaa vastaan.

7.1. 20:29

HIFK–KalPa 5–4

IFK palasi vuodenvaihteessa jääkiekon kutsuturnauksesta Spengler Cupista tyhjin käsin, mutta uutta ja raikasta ilmettä on ollut aistittavissa Liigan otteluissa vuoden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Kahdesta kamppailusta tuli viisi pistettä, kun Ilves meni nurin voittolaukauskisan jälkeen perjantaina ja kun KalPa kukistui lauantaina.

KalPa on tarjonnut monesti aiemminkin IFK:lle kunnon vastuksen, eikä kaavasta poikettu nytkään. IFK sai huomata, että pääsarjatason kamppailussa selkä ei voi suoristua, vaikka olisi neljän maalin etumatka.

KalPa kehitti päätöserässä tuiman kirin, mutta IFK kesti ja pääsi voittajana viikonlopun viettoon.

Laitahyökkääjä Kristian Vesalainen kuului iltapäivän hahmoihin. Hän teki KalPan maalivahdin Juha Jatkolan taakse kaksi komeaa maalia. Niistä ensimmäinen tuli toisen erän lopussa komean hyökkäyskuvion päätteeksi.

Nättisen [Julius] ja Paajasen [Otto] syötöistä sain panna takatolpalta sisään”, sanoi Vesalainen 4–1-osumastaan, joka vaikutti erän lopulla ratkaisevalta.

Toistamiseen Vesalainen osui kolmannen erän alussa. Kääntölaukaus painui maaliin, kun peliä oli pelattu 41.42.

Ennen lauantain ottelua KalPa oli voittanut IFK:n neljästi peräkkäin. Vesalaisen tekemä viides maali jäi voittomaaliksi, mutta KalPan lopun rynnistys oli väkevä. Max Görtz kavensi ensin 5–2:een, ja sen jälkeen onnistuivat Juuso Könönen ja Jaakko Rissanen, kun KalPa haki lisäosumia ilman maalivahtia.

”Lopussa pelimme notkahti, mutta onneksi voitimme. Pelimme on ollut nousujohteista, eikä mitään ole otettu taikahatusta. Sitten kun pysytään koko 60 minuuttia, ollaan hyvässä tilanteessa”, sanoi Vesalainen.

IFK koki kaukalossa myös kovia. Avauserässä nuori hyökkääjälupaus Kasper Halttunen sai tällin kasvoihinsa ja poistui hetkeksi pukusuojaan. Toiseen erään hän tuli ristikkokypärän kanssa.

Raamikas puolustaja Johan Motin palasi yhdeksän ottelun pelikiellon jälkeen kaukaloon. Kolmannen erän lopussa hän loukkasi itseään ja poistui kaukalosta.

”Vielä ei ole mitään tietoa, miten hänelle [Motin] kävi”, kertoi IFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Peltonen ilahtui, kun pistepussiin tuli täysi potti.

”Loppua lukuun ottamatta me myös puolustimme hyvin”, sanoi Peltonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat