Norjalaisella kilpakumppanilla koronatartunta – Krista Pärmäkoski nousi kolmanneksi Tour de Skillä

Norjan Anne Kjersti Kalvå joutui jättämään kiertueen kesken.

Krista Pärmäkoski jatkaa Tour de Ski -kiertuetta kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta.

5.1. 10:57

Kun Krista Pärmäkoski matkusti keskiviikkona Saksasta Italiaan Tour de Skin kolmeen viimeiseen osakilpailuun, hän oli kiertueen kokonaiskilpailussa neljäntenä.

Nyt tilanne on muuttunut, koska Pärmäkosken ja viidentenä olleen Kerttu Niskasen edellä kolmantena ollut Norjan Anne Kjertsti Kalvå joutui keskeyttämään kiertueen koronatartunnan takia.

Norjan joukkue tiedotti asiasta torstaina aamupäivällä. Kalvån tartunta ilmeni keskiviikkona Oberstdorfin kisan jälkeen tehdyssä testissä. Tuossa 20 kilometrin takaa-ajossa (v) Kalvå sijoittui neljänneksi.

Näin Pärmäkosken edellä Tourin kokonaiskilpailussa ovat ylivoimaisessa johdossa oleva Ruotsin Frida Karlsson ja Norjan Tiril Udnes Weng.

Pärmäkoski lähtee välipäivän jälkeen perjantain sprinttiin minuutin ja 41 sekunnin päässä Karlssonista. Wengiin takamatkaa on vain 13 sekuntia. Niskanen on 14 sekunnin päässä Pärmäkoskesta.

NRK:n mukaan tämä on 30-vuotiaalle Kalvålle toinen koronatartunta. Viime kaudella koronavirus esti hänen pääsynsä Pekingin olympialaisiin.

Norjan naisten valmentajalla Sjur Ole Svarstadilla todettiin koronatartunta maanantaina.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat