Mari Ederille jälleen tykkikisa: ”Sija on ihan ookoo”

Mari Eder oli Pokljukan pikakisan kymmenes. Elvira Öberg otti kauden toisen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa.

Mari Eder selvitti pikakisan Pokljukassa yhdellä sakolla. Kuvassa Eder maailmancupin avauksessa joulukuussa Kontiolahdella.

5.1. 16:36

Ruotsin Elvira Öberg otti kauden toisen voittonsa, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Pokljukassa Sloveniassa.

Öberg selvitti ilman sakkoja naisten 7,5 kilometrin sprinttimatkan. Myös Ranskan Julia Simon ja Italian Dorothea Wierer ampuivat nollat, mutta hävisivät hiihtovauhdissa.

Simon jäi Öbergistä 6,9 sekuntia ja Wierer 18,7 sekuntia. Simon johtaa maailmancupia.

Mari Eder jatkoi hyviä kisoja sprintissä. Hän oli yhdellä ohilaukauksella jaetulla kymmenennellä sijalla yhdessä Ranskan Lou Jeanmonnotien kanssa. Eroa kärkeen oli 52 sekuntia. Jeanmonnot selvitti kisan ilman sakkoja. Ederin sakko tuli makuulta.

Edellisessä pikakisassa Annecyssä Ranskassa Eder oli viides. Silloin hän jäi kärjestä 21 sekuntia.

”Sija on ihan ookoo, mutta suorituksessa jäi vähän toivomisen varaa. Makuuammuntaan kaipaisin siihen alkuun pientä skarppausta, mutta pysty tuli tosi hyvin”, Eder sanoi lajitiedotteessa.

Joulutauolla monet ampumahiihtäjät, kuten Eder, ovat harjoitelleet korkealla. Ederin mukaan se näkyi vahvuutena tuloslistalla. Pokljukassa kilpaillaan 1 300 metrin korkeudessa.

Kauden ensimmäisen voittonsa Öberg otti ennen joulua Ranskassa, jossa hän voitti takaa-ajon. Kaikkiaan hänellä on urallaan kuusi osakilpailuvoittoa maailmancupissa.

Elvira Öbergin sisko Hanna Öberg ei osallistunut pikakisaan.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli 25. (0+0), Nastassia Kinnunen 35. (0+1) ja Venla Lehtonen 59:s (0+0). Lauantaina takaa-ajokisaan pääsi 60 parasta. Minkkinen on kärjestä minuutin ja 18 sekuntia, Kinnunen 1.39 ja Lehtonen 2.28.

Perjantaina maailmancupissa on vuorossa miesten sprintti. Tero Seppälä ei osallistu kisaan sairastumisen takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat