Cristiano Ronaldon siirrossa uusi käänne – tähti joutuu odottamaan vielä vuoroaan

Cristiano Ronaldon uudessa seurassa Saudi-Arabiassa on toistaiseksi liikaa ulkomaalaisia pelaajia rekisteröitynä.

Saudi-Arabiaan saapunut Christiano Ronaldo sanoi haluavansa rikkoa ennätyksiä uudessa seurassaan.

5.1. 17:25 | Päivitetty 5.1. 17:38

Jalkapallosuuruus Cristiano Ronaldo ei pääse vielä kentälle uudessa seurassaan Saudi-Arabiassa.

Viivästyminen johtuu siitä, että Al-Nassrissa on tällä hetkellä liikaa ulkomaalaisia pelaajia, seuran lähteet kertoivat AFP:lle torstaina.

Kun Ronaldon sopimus taannoin julkistettiin, 37-vuotias Ronaldo kertoi haluavansa pelata mahdollisimman pian alkaen torstain 5. tammikuun kotiottelusta Al Ta'eetä vastaan.

Al-Nassr tarjosi Ronaldolle 200 miljoonan euron vuosituloja kesäkuuhun 2025, kun mukaan lasketaan peruspalkan lisäksi seuran maksamat mainostulot.

Ronaldo on Al Nassrin yhdeksäs ulkomaalainen pelaaja. Se on yksi enemmän kuin Saudi-Arabian jalkapalloviranomaisten sallimat kahdeksan.

Al-Nassrin peli 25 000 hengen Mrsool Parkissa siirrettiin lopulta perjantaille rankkasateen aiheuttamien "sähkövikojen" vuoksi.

"Al Nassr ei ole vielä rekisteröinyt Ronaldoa, koska ulkomaalaiselle pelaajalle ei ole avointa paikkaa", Al Nassrin virkailija kertoi nimettömänä AFP:lle.

Käytännössä seuran pitää myydä tai irtisanoa yksi ulkomaalaisista pelaajistaan ennen kuin Ronaldo voi pelata.

AFP:n mukaan Al Nassrin vieraspelaajista paikkansa säilyttäisivät ainakin kolumbialainen maalivahti David Ospina, brasilialainen keskikenttäpelaaja Luiz Gustavo sekä hyökkääjistä brasilialainen Anderson Talisca ja kamerunilainen Vincent Aboubakar sekä uzbekistalainen keskikenttäpelaaja Jaloliddin Masharipov.

Saudi-Arabiaan saapunut Ronaldo sanoi etsivänsä uutta haastetta ja lisäsi saaneensa tarjouksia ympäri maailmaa.

"Olen ainutlaatuinen pelaaja. On hyvä tulla tänne, rikoin kaikki ennätykset siellä (Euroopassa) ja haluan rikkoa muutaman ennätyksen täällä", Ronaldo sanoi.

Amnesty International kehotti häntä puhumaan ihmisoikeuskysymyksistä syvästi konservatiivisessa monarkiassa. Amnesty kutsui Ronaldon siirtoa osaksi ”laajempaa urheilun pesua" tai urheilun käyttämistä kritiikin torjumiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat