Cristiano Ronaldo rikkoi agenttinsa käskyä – 20 vuotta kestänyt liitto päättyi

Huippuagentti Jorge Mendes ei ole edustanut Cristiano Ronaldoa marraskuun jälkeen.

Cristiano Ronaldo on Al-Nassrin mies.

5.1. 19:00

Cristiano Ronaldon siirto saudiarabialaiseen Al-Nassriin on puhuttanut jalkapallomaailmaa viime päivinä.

Manchester United irtisanoi portugalilaisen sopimuksen ennen Qatarin MM-kisoja, ja kisojen jälkeen hän solmi sopimuksen Saudi-Arabiaan.

Portugalilaislehti Público kertoo, että siirrolla on myös yksi yllättävä vaikutus, josta ei aiemmin ole puhuttu. Saagan myötä Ronaldon tiet erkanivat hänen pitkäaikaisen agenttinsa Jorge Mendesin kanssa.

Ronaldo ja jalkapallomaailman vaikutusvaltaisimpiin hahmoihin kohonnut Mendes pitivät yhtä yli 20 vuotta, mutta kun Ronaldon sopimus Unitediin irtisanottiin marraskuussa, irtisanoutui myös Mendes hänen palveluksestaan.

Tarkemmin syy välien rikkoutumiseen on lehden mukaan haastattelu, jonka Ronaldo antoi Piers Morganille. Hän antoi silloisen seuransa kuulla haastattelussa kunniansa, mikä johti sopimuksen purkuun ja poltti kaikki sillat Manchesterin suuntaan.

Mendes oli ohjeistanut Ronaldoa olemaan antamatta tätä haastattelua.

Jorge Mendes on vaikutusvaltainen hahmo jalkapallomaailmassa.

Mendes oli sitä mieltä, että Ronaldon pitäisi jatkaa Unitedissa ja että se olisi ainoa realistinen vaihtoehto kovalla tasolla Euroopassa.

Ronaldo taas arveli, että MM-kisat – joissa hän loistaisi – avaisivat uusia mahdollisuuksia. Hän ei kuitenkaan loistanut, eikä mahdollisuuksia auennut.

Públicon mukaan Mendes piti jo ennen ManU-sopimuksen purkua Al-Nassria ainoana vaihtoehtona Ronaldolle, mutta supertähti itse oli vielä tuolloin eri mieltä.

Epäonnistuneiden MM-kisojen jälkeen mieli muuttui. Lehden mukaan Ronaldo pisti tuolloin ystävänsä ja luottomiehensä Ricardo Refugen tiedustelemaan, olisiko Al-Nassr yhä kiinnostunut. Loppu on historiaa.

Ronaldo sanoi tiistaina lehdistötilaisuudessa, että häneen olisi ollut kiinnostusta ”Euroopassa, Brasiliassa, Australiassa, Yhdysvalloissa ja Portugalissa”, mutta julkisuuteen ei ole tullut tietoja ainakaan eurooppalaisten seurojen kiinnostuksesta.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat