Rallicrossin MM-mitalisti Niclas Grönholm rallin SM-sarjaan

Toisen polven ralliajaja ajaa kilpailua lukuun ottamatta täyden SM-sarjan. Tavoitteena on olla maalissa viiden joukossa.

Niclas Grönholm alkaa ajaa rallin SM-sarjaa.

5.1. 18:16

Rallicrossin kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Niclas Grönholm toteuttaa pitkäaikaista haavettaan osallistumalla yhtä osakilpailua lukuun ottamatta kaikkiin ralliautoilun SM-sarjan kisoihin.

Citroen C3 R5 -autolla kisaavat Grönholm ja kakkoskuljettaja Antti Linnaketo aloittavat SM-kauden ensi viikolla Rovaniemellä.

”Olemme touhunneet ralliprojektiamme pala kerrallaan jo pidemmän aikaa. Pitkäaikainen haaveeni on ollut ajaa rallia enemmän. Tähän asti ajamiseni on ollut muutama Arctic Lapland -ralli ja viime talvena kaksi SM-rallia”, Grönholm kertoi tiedotteessa.

Grönholm on kolmannen polven ralliajaja. Hänen isänsä Marcus Grönholm voitti rallin maailmanmestaruuden vuosina 2000 ja 2002.

Niclasin isoisä Ulf Grönholm ajoi rallia kolmella vuosikymmenellä 1960–1980. Hän kuoli liikenneonnettomuudessa helmikuussa 1981.

Grönholmin tavoitteena on olla maalissa viiden nopeimman autokunnan joukossa.

”Se olisi meille hieno bonus. Ensi viikon SM-avaus on varmasti taas pitkän ajotauon jälkeen vaikea kisa minulle. Olen ehtinyt unohtaa nuotituksesta lähes kaiken, kun rutiinia ei ole. Myös testit ralliautolla aiempina vuosina ovat jääneet todella vähiin. Ensisijaisesti tähtäämme maaliin, jotta saisimme kerättyä kaikki mahdolliset EK-kilometrit hyväksemme.”

SM-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, joista yhden kilpailun pisteet jätetään laskematta loppupisteisiin.

”Kaikki on viimein kunnossa siihen, että pääsen kilpailemaan kesäkuussa ajettavaa Itärallia lukuun ottamatta koko SM-sarjan. Meiltä menee Itäralli-viikonlopun kanssa päällekkäin rallicrossin MM-avaus Ruotsissa, ja rallicross on edelleen päälajini, joten se menee tietysti SM-rallin edelle”, Grönholm kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat