Lauri Lepistö turhautui suorituksestaan: ”En ole ikinä hiihtänyt noin huonosti”

Lauri Lepistö oli ymmällään kuntonsa katoamisesta.

Lauri Lepistön hiihto ei kulkenut perjantaina. Arkistokuva.

6.1. 15:49

Val di Fiemme

Maastohiihtäjä Lauri Lepistö aloitti maailmancupin kauden lupaavasti, mutta Tour de Skissä hän on vaeltanut varjojen mailla.

Rupisena kirsikkana kakun päällä oli karsiutuminen perinteisen sprintin erävaiheesta perjantaina Val di Fiemmessä sijoituksella 39.

Lepistö oli median edessä erittäin turhautunut.

”Aika-ajo oli surkea. Kaikki meni huonosti. En tiedä, miksi olin noin kyvytön. En ole ikinä hiihtänyt noin huonosti pertsaa”, Lepistö sanoi.

Suomen joukkueessa on terveysmurheita, kun Ville Ahonen sai koronan ja Jasmi Joensuu vatsataudin.

”Minulla ei pitäisi testien tai tuntemuksien perusteella olla mitään tautia, mutta menoni herättää kysymysmerkkejä”, Lepistö kommentoi.

Hiihtäjä on täysin ymmällään siitä, mihin hänen tuloskuntonsa on kadonnut. Alkukaudesta hän oli maailmancupissa esimerkiksi sijalla 18 Rukalla, Tourissa hän puhkaisi top 50:n vasta perjantaina.

”Pitää mennä itseensä. Kertailla, että miten olen treenannut. Varmaan liikaa”, hyvän treenikauden harjoitellut Lepistö sanoi.

”Joulutauolla olen varmaan sortunut harjoittelemaan liikaa. En näe muuta syytä, että miksi Tour on mennyt niin huonosti. Ei vain lähde. Tämä sprintti oli suurin pettymys.”

Lepistö pohtii Tourin keskeyttämistä pari etappia ennen maalia.

”Epäilen, etten kaikkia hiihdä.”

Suomalaismiehistä sprintin erävaiheeseen pääsivät Perttu Hyvärinen ja Markus Vuorela. Kaikki kolme naista pääsivät eriin kirkkaasti.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat