Norja on ylivoimainen miesten ampumahiihdossa, perjantaina tuli jo kolmas perättäinen kolmoisvoitto

Johannes Thingnes Bø voitti taas miesten pikakilpailun. Huomiseen takaa-ajoon selviytyi vain yksi suomalainen.

Tarjei Bø (vas.), Johannes Thingnes Bø ja Sturla Holm Lægreid juhlivat Pokljukassa kolmatta perättäistä norjalaisten kolmoisvoittoa ampumahiihdon miesten maailmancupissa.

6.1. 18:32

Norjan ylivoima miesten ampumahiihdossa sai jatkoa perjantaina, kun Johannes Thingnes Bø voitti maailmancupin pikakisan Sloveniassa.

Yhden sakon ampunut Bø oli Pokljukan kymmenellä kilometrillä ylivoimainen, sillä hän kukisti toiseksi sijoittuneen isoveljensä Tarjei Bøn 48 sekunnilla.

Norjan kolmoisvoiton varmisti Sturla Holm Lægreid, joka jäi voittajasta lähes 56 sekuntia. Kolmoisvoitto oli miehissä norjalaisille jo kolmas perättäinen.

Suomen Tero Seppälä oli Pokljukan sprintistä pois sairastelun takia.

Matkaan lähteneistä Olli Hiidensalo (2 sakkoa) oli 39:s, Jaakko Ranta (2) 66:s, Heikki Laitinen (2) 67:s ja Tuomas Harjula (3) 78:s.

Kaksi maailmancup-pistettä noukkinut Hiidensalo selviytyi suomalaisista ainoana huomiseen takaa-ajokilpailuun.

Norjalaisten voittoon on kauden yhdeksästä henkilökohtaisesta kisasta päättynyt yhtä vaille kaikki.

Ruotsin Martin Ponsiluoma juhli voittoa Kontiolahdella kauden avauskisassa, joka oli myös ainoa kilpailu, jossa palkinto­korokkeella ei ole ollut vähintään kahta norjalaista. Lisäksi Norja on voittanut kaksi tällä kaudella hiihdettyä miesten viestiä.

Maailmancupia johtava Johannes Thingnes Bø on voittanut kauden kaikki neljä sprinttiä. Hän on voittanut maailmancupin yhdeksästä henkilökohtaisesta kilpailusta kuusi. Kauden ensimmäinen lähtö oli ainoa, jossa nuorempi Bø ei ole ollut palkintokorokkeella.

Norjalaiset pitävät miesten maailmancupissa sijoja yksi, kaksi, neljä ja viisi. Rintaman rikkoo vain kolmantena oleva Ranskan Émilien Jacquelin.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat