Palloliiton Ari Lahti asettuu ehdolle Fifan vara­puheen­johtajaksi

Fifan hallituksessa toimii yhteensä kahdeksan varapuheenjohtajaa. Ari Lahti tavoittelee yhtä Uefan kolmesta paikasta.

Fifan varapuheenjohtajan paikkaa tavoitteleva Ari Lahti on toiminut Suomen Palloliiton puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

6.1. 21:13

Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkaisi perjantaina ehdokkaansa liiton puheenjohtajaksi ja Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan hallituksen eurooppalaisiksi jäseniksi.

Ehdolla Fifan yhdeksi varapuheenjohtajaksi on kaksi nimeä: jatkokautta tavoitteleva unkarilainen Sándor Csányi ja Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

Valinnat tehdään Uefan kongressissa, joka pidetään 5. huhtikuuta Portugalin Lissabonissa. Ehdokkaaksi lähteminen on perusteellisen harkinnan tulos, Lahti kertoo Palloliiton tiedotteessa.

”Vaikuttaaksemme niin eurooppalaisen kuin globaalin jalkapallon tulevaisuuteen, meidän tulee olla keskustelun ytimessä ja johtamassa sitä”, Lahti toteaa.

”Meillä on tuoreessa muistissa juuri päättyneet miesten MM-kisat ja kisojen ympärillä käydyt keskustelut. Uskon, että minulla on Fifan hallituksen jäsenenä parhaat mahdollisuudet olla edistämässä muutosta ja vahvistaa jalkapallon eettisiä arvoja.”

Lahti, 59, on toiminut Palloliiton puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

Fifan 37 jäsenen kokoisessa hallituksessa ei tällä hetkellä ole pohjoismaista edustajaa. Uefaa edustaa kolme varapuheenjohtajaa ja kuusi jäsentä. Yhteensä varapuheenjohtajia on kahdeksan.

Fifan puheenjohtajana toimii italialais-sveitsiläinen Gianni Infantino. Uefan puheenjohtajaksi jatkokautta hakevalle slovenialaiselle Aleksander Čeferinille ei ole vastaehdokasta Uefan julkaisemalla listalla.

Lue lisää: Qatarissa tehty päätös antaa Gianni Infantinolle vallan Fifassa jopa vuoteen 2031

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat