Nashville haki Washingtonista voiton – Kevin Lankinen kiitteli uhrautuneita puolustajia

Nashvillen kenttäpelaajat blokkasivat Washington-voiton aikana yhteensä 21 laukausta.

Nashvillen puolustaja Mattias Ekholm pysäytti Washingtonin hyökkääjän Garnet Hathawayn etenemisen kohti Kevin Lankisen vartioimaa maalia.

7.1. 9:17

Nashville Predators kävi ryöstöretkellä Yhdysvaltain pääkaupungissa, kun se haki 3–2-voiton Washington Capitalsista NHL-jääkiekkoliigassa

Nashvillen voiton ratkaisi runsaat kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä Ryan McDonagh, joka nosti nopean hyökkäyksen päätteeksi kiekon rystypuolelta maaliin. Osuma oli kauden ensimmäinen kokeneelle puolustajalle, joka saapui Nashvilleen viime heinäkuussa pelaajakaupassa Tampa Bay Lightningin kanssa.

”Kaikki taisivat hiukan yllättyä. Olin itsekin yllättynyt. Puolustajana läpiajoihin ei pääse usein. Olen vain iloinen, että sain antaa panokseni ja auttaa kavereita”, McDonagh sanoi NHL:n nettisivuilla.

Nashvillen edellisessä ottelussa yli 60 kertaa torjunut maalivahti Juuse Saros oli tällä kertaa huilivuorossa hurjan urakkansa jälkeen. Torjuntavuorossa oli vuoden 2019 maailmanmestarivahti Kevin Lankinen, joka torjui ottelussa 30 kertaa.

Lue lisää: Juuse Saros teki tempun, jota ei ole nähty NHL:ssä yli 30 vuoteen: ”Juice oli uskomaton”

Capitalsin Alex Ovetškin oli tehnyt neljässä edellisessä ottelussa yhteensä seitsemän maalia, muttei saanut kiekkoa verkkoon tällä kertaa. Kolmannen erän puolivälissä Ovetškin pääsi ylivoimalla laukomaan suoraan syötöstä, mutta Alexandre Carrier blokkasi laukauksen.

Carrier blokkasi kaikkiaan peräti seitsemän laukausta ja Nashville yhteensä 21.

”Se merkitsee paljon. Kun näkee miten Carrier ja kaikki muut kaverit pistävät kehonsa peliin puolestasi, sitä haluaa tehdä saman heidän puolestaan”, Lankinen kiitti.

”Se on hinta, joka voitoista on maksettava. Joskus se sattuu hiukan, mutta jälkikäteen se tuntuu aina paremmalta”, maalivahti jatkoi.

Nashvillen toisen maalin alusti joukkueen suomalainen tulokashyökkääjä Juuso Pärssinen. Toisen polven NHL-kiekkoilija onnistui myös edellisessä ottelussa, kun hän syötti kaksi maalia. Yhteensä Pärssisellä on nyt koossa 24 ottelusta tehot 3+10.

Florida Panthers voitti vieraskaukalossa Detroit Red Wingsin 3–2.

Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov syötti kaksi Aaron Ekbladin ylivoimalla tekemää maalia. Detroitin maalivahti Ville Husso torjui 17 laukausta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat