Krista Pärmäkoski keskeytti Tour de Skin vatsataudin vuoksi

Hiihtoliitto tiedotti lauantaina Krista Pärmäkosken sairastumisesta.

Krista Pärmäkoski joutuu keskeyttämään Tour de Skin

7.1. 10:48 | Päivitetty 7.1. 12:03

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski on sairastunut, ja hän joutuu jättämään Tour de Skin kesken. Hiihtoliitto tiedotti asiasta lauantaina.

Hiihtomaajoukkue kertoi tiedotteessaan, ettei kyseessä ole koronavirustartunta. Pärmäkoski kärsii mahataudista.

"Valvotun yön jälkeen koitin vielä tsempata, mutta mahatauti vie nyt naisesta voiton. Tuntuu pahalta”, hiihtäjä kirjoitti Instagramissa.

Pärmäkoski oli kokonaiskisassa loistoasemissa kolmantena, minuutin ja viisi sekuntia johtavaa Frida Karlssonia perässä. Toisena oleva Tiril Udnes Weng oli 24 sekuntia suomalaista edellä.

Pärmäkoski ei suinkaan ole ainoa Tourin aikana sairastunut huippu. Jasmi Joensuu vetäytyi kiertueelta perjantaina ja Norjan Anne Kjersti Kalvå päivää aiemmin.

Suomalaisista myös Ville Ahonen jätti leikin kesken saatuaan koronavirustartunnan. Lauri Lepistö kertoi kotiinlähdöstään perjantaina sprintin jälkeen. Hän ei ole sairastunut.

Tour jatkuu lauantaina 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisalla ja päättyy sunnuntaina perinteiseen tapaan Alpe Cermisin loppunousuun.

Kokonaiskilpailun voittaja saa palkinto­rahoina noin 80 000 euroa, toiseksi sijoittuva hieman yli 60 000 euroa ja kolmas noin 40 000 euroa.

Naisten yhteislähtökisa alkaa lauantaina kello 12.45. Miehet ampaisevat ladulle 14.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat