Jere Urosen siirto Saksaan varmistui, seuralla on lainasopimuksessa osto-optio

Jere Uronen siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan Schalkeen.

Jere Uronen edusti Suomea miesten EM-kisoissa kesällä 2021.

7.1. 14:26

Miesten jalkapallomaajoukkueen puolustaja Jere Uronen siirtyy lainasopimuksella Ranskan liigan Brestistä Saksan liigan Schalkeen.

Gelsenkircheniläisellä seuralla on osto-optio 28-vuotiaan suomalaisen sopimukseen. Schalke kertoi nettisivuillaan, että Uronen liittyi joukkueen vahvuuteen perjantaina Turkin Belekissä, jossa joukkue parhaillaan leireilee.

”Olemme iloisia, että saimme Jere Urosen. Koska Thomas Ouwejan on edelleen kuntoutuksensa viimeisessä vaiheessa, tarvitsimme liigan alkua varten pelivalmiin vaihtoehdon vasemman puolustajan paikalle”, Schalke 04:n hallituksen jäsen Peter Knäbel taustoitti.

”Olen todella iloinen, että siirto toteutui. Joukkue tunnetaan Suomessa erityisesti siitä lähtien kun Teemu Pukki pelasi täällä”, Uronen sanoi.

Pukki edusti Schalkea vuosina 2011–2013 ja teki 37 liigaottelussa kahdeksan maalia. Hänen lisäkseen Schalken edustus­joukkueessa on suomalaisista pelannut puolustaja Malick Thiaw, jolla on sekä Saksan että Suomen kansalaisuudet.

Uronen edusti Brestiä kesästä 2021 lähtien, mutta peliaika seurassa jäi vähiin. Hän on edustanut ulkomailla aiemmin myös belgialaista Genkiä ja ruotsalaista Helsingborgia.

Uronen on pelannut Suomen miesten maajoukkueessa 61 ottelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat