Hurja hyppy nosti Ilkka Herolan palkintopallille Otepäässä

Herola sijoittui kakkoseksi ja Eero Hirvonen seitsemänneksi.

Ilkka Herola hyppäsi lauantai-iltana Otepään HS97-mäessä peräti 98,5 metriä ja nousi maailmancupin osakilpailun kakkoseksi. Kuva marraskuun lopulta Rukalta.

7.1. 19:34

Hurja hyppy nosti Ilkka Herolan lauantaina toiseksi yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Viron Otepäässä.

Yhteislähtöhiihdossa 20:nneksi yltänyt Herola onnistui erinomaisesti illan mäkiosuudella. Hän hyppäsi HS97-mäessä peräti 98,5 metriä hyvässä tuuliraossa.

Herola oli pitkään kiinni kisan voitossa kovan tuulen sävyttämällä mäkiosuudella, mutta Itävallan Johannes Lamparter hyppäsi lopulta metrin suomalaista pidemmälle ja otti kärkipaikan. Itävaltalainen Thomas Rettenegger oli kolmas.

Palkintopallisijoitus on Herolalle tämän kauden ensimmäinen. Edellisen podium-sijansa hän saavutti maailmancupissa joulukuussa 2021.

Eero Hirvonen onnistui Herolan tavoin mäessä hienosti ja oli lopputuloksissa mainiosti seitsemäs 91 metrin venytyksellään. Massahiihdossa Hirvonen sijoittui hieman Herolan edelle 15:nneksi.

Miehet saivat huokaista lauantai-iltana helpotuksesta, sillä naisten yhdistetyn kilpailun mäkiosuus jouduttiin perumaan vain hetkeä aikaisemmin oikukkaan tuulen takia. Miesten kisaan pahimmat tuulenpuuskat ehtivät kuitenkin laantua.

Sunnuntaina naiset ja miehet kisaavat Otepäässä tavanomaisessa järjestyksessä ensin mäessä ja sitten hiihtoladulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat