Lauri Markkanen jo kahdeksatta kertaa peräkkäin Jazzin tehokkain, mutta joukkue hyytyi

Utah Jazz hävisi Memphisissä, vaikka voitti kolme erää neljästä.

9.1. 5:31 | Päivitetty 9.1. 8:36

Tästä on tullut viime viikkoina turhauttavan tuttua. Lauri Markkanen on joukkueensa paras pistemies, mutta Utah Jazz häviää.

Varhain maanantaina Suomen aikaa se meni näin: suomalaistähdelle 21 pistettä, tappio 118–123 Memphis Grizzliesin vieraana.

Markkanen on ollut Jazzin paras pistemies nyt kahdeksan kertaa peräkkäin eli joka ottelussa joulun jälkeen. Valitettavasti Jazz on hävinnyt näistä seitsemän.

Ruman putken on katkaissut vain viime torstain Houston Rockets -vierasvoitto, jossa Markkanen hurjasteli 49 pistettä, uransa ennätyksen.

Lue lisää: Lauri Markkanen tykitti uransa ennätyspisteet, teki myös NBA-historiaa

Tappiosuman myötä Jazz on valahtanut ulos pudotuspelikarsintaan oikeuttavilta sijoilta 7–10, joilla se majaili sitkeästi. Nyt sijoitus NBA:n läntisessä konferenssissa on vasta 12:s.

Memphisissä Markkanen teki jo 11. kertaa peräkkäin ja 28. kertaa tällä kaudella vähintään 20 pistettä. Se on kivikova suoritus 40 ottelussa.

Tällä kertaa hän saavutti ja ylitti rajan kahdella vapaaheitollaan kahdeksan sekuntia ennen loppua, kun Jazzin tappio oli käytännössä jo varma.

Jazz voitti kolme erää neljästä mutta hävisi kakkoserän peräti 15 pisteellä, eikä kiri riittänyt. Grizzliesin tehokkain oli takamies Desmond Bane 24 pisteellään.

Markkanen upotti hänen omille standardeilleen vaatimattomasti kahdeksan pelitilanneheittoa 18:sta ja vain yhden kolmen pisteen heiton.

Jazzin päävalmentaja Will Hardy vaikutti säästelevän kultakimpaleensa rasitusta, sillä Markkanen pelasi poikkeuksellisen vähän, vain 29 minuuttia eli pyöreästi viisi minuuttia keskimääräistä vähemmän.

Peliaika jakautui tavallista tasaisemmin muidenkin kesken.

Suurin syy tähän lienee tiukka kalenteri. Ottelu oli Jazzille jo kauden 11:s ilman edeltävää lepopäivää. Se on enemmän kuin millään muulla joukkueella. Jazz on NBA:n jaetulla kärkisijalla myös pelattujen ottelujen (43) ja pelattujen vierasottelujen (24) määrässä.

Nyt Jazzille on tiedossa parasta lääkettä reissurasitukseen ja tappioputkeen: 13 seuraavasta ottelusta vain kaksi on vieraskentällä.

Tämä varsinainen kotikuukausi alkaa keskiviikkoaamuna Suomen aikaa Markkasen viime kauden seuraa Cleveland Cavaliersia vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat