Australian avoimissa saattaa nyt pelata koronavirusta kantavia pelaajia

Australian avoimet noudattaa yhteiskunnan esimerkkiä ja antaa suosituksia tiukkojen rajoitustoimenpiteiden sijasta koronavirusta vastaan.

Dominic Thiem harjoitteli Melbournessa ennen Australian avointen alkua.

9.1. 7:37

Tässä kuussa pelattavissa Australian avoimissa ei pelaajilta enää vaadita koronatestejä, ja on mahdollista, että turnauksessa pelaa koronavirusta kantavia pelaajia, turnauksen johtaja Craig Tiley sanoi.

Tileyn mukaan turnauksen terveysmääräykset heijastelevat kehitystä yhteiskunnassa, ja samalla ne ovat täyskäännös siitä, millaiset tiukat toimenpiteet ovat ympäröineet turnausta kahtena viime vuonna.

Vuoden 2021 tennisturnaus pelattiin tiukassa ”bioturvallisessa kuplassa”, jossa yleisö oli suljettu kilpailun ulkopuolelle useamman päivän ajan, kun Melbournessa oli tartunta-aalto. Samaan aikaan turnauksen yhdeksänkertainen mestari Novak Djokovic passitettiin kotimatkalle turnauksesta, koska hänellä ei ollut vaadittavia rokotuksia.

”Halusimme nyt seurata, mitä tapahtuu yhteisössämme”, Tiley sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan medialle Melbourne Parkin tenniskeskuksessa.

”Olemme itse asiassa menneet askeleen edelle suositellessamme pysymistä turnauksesta poissa, jos tuntee itsensä kipeäksi. Terveyshenkilökuntamme tarkkailee tilannetta ja yksittäisiä pelaajia.”

Australian avoimet noudattaa nyt kriketin esimerkkiä. Krikettipelaaja Matt Renshaw jatkoi pelaamista Australian joukkueessa viisipäiväisessä ottelussa Etelä-Afrikkaa vastaan Sydneyssä siitä huolimatta, että hän sai positiivisen testituloksen koronatestistä.

Renshaw eristettiin joukkuekavereistaan ottelun kolmeksi ensimmäiseksi päiväksi mutta palasi joukkueeseen sen jälkeen, kun hän oli saanut useamman negatiivisen testituloksen.

”Olemme tehneet tiettäväksi pelaajillemme, kuten myös henkilökunnallemme, että kipeänä pitäisi pysyä kotona”, Tiley sanoi.

”Tällainen on normalisoitu ympäristö meille, ja samankaltainen kuin kriketissä. Mahdollisesti meillä saattaa olla pelaajia, jotka kilpailevat kantaessaan koronavirusta.”

Melbournessa koettiin pandemian pahimmilla hetkillä pisimpiä ja tiukimpia eristystoimia, mutta suositukset ovat sittemmin korvanneet tiukat rajoitustoimenpiteet.

Oikaisu 17.1 kello 9.35: Novak Djokovic passitettiin kotimatkalle Australian avoimista vuosi sitten, koska hänellä ei ollut vaadittavaa rokotesarjaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat