Dominik Hašek jyrähti taas venäläisistä – ”Jonain päivänä NHL joutuu maksamaan”

Dominik Hašek ryöpyttää jälleen NHL:ää.

Dominik Hašek on arvostellut taajaan sitä, että venäläispelaajat saavat jatkaa pelaamista NHL:ssä.

9.1. 10:19

Tšekkiläinen Jääkiekkolegenda Dominik Hašek kritisoi Twitterissä voimakkaasti NHL:n tähdistöottelua ja sen markkinointia.

Tähdistötapahtuma järjestetään helmikuun alussa Florida Panthersin kotiluolassa FLA Live Arenassa. NHL julkaisi viime viikolla 32 valintaansa tähdistöjoukkueisiin. Loput pelaajat valitaan yleisöäänestyksellä.

Liiga valitsi mukaan kuusi venäläistä pelaajaa. Hašek, 57, on Venäjän viime talvena Ukrainaan kohdistamasta suurhyökkäyksestä lähtien kritisoinut rajusti NHL:n politiikkaa ja venäläispelaajien sallimista liigassa.

Tähdistötapahtumaan valittiin Nikita Kutšerov, Kirill Kaprizov, Vladimir Tarasenko, Andrei Svetšnikov, Igor Šestjorkin ja NHL:n äänekkäimpänä venäläisenä poliittisena vaikuttajana tunnettu Aleksandr Ovetškin, jolla on pitkä historia maan hallinnon tukemisesta.

”Olennaisinta ja surullisinta tässä ottelussa kuten koko kuluvassa kaudessa on, että se on valtava mainos Venäjän sodalle ja rikoksille Ukrainassa.”

”Tämän takia NHL on vastuussa vahingoista ja Ukrainassa menetetyistä ihmishengistä. Jonain päivänä NHL joutuu maksamaan siitä”, Hašek linjasi.

Hašek on jääkiekon legenda ja kenties kaikkien aikojen paras maalivahti. Hän torjui urallaan 735 NHL:n runkosarjaottelusta 389 voittoa torjuntaprosentilla 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,2.

Hän pelasi itse tähdistöottelussa kuudesti ja voitti liigan parhaan maalivahdin Vezina-palkinnon yhtä monta kertaa. Hašek voitti myös kaksi Stanley Cupia ja kaksi runkosarjan parhaan pelaajan Hart-palkintoa.

Hašek torjui Tshekin olympiakultaan Naganossa talvella 1998, kun hän kuudessa ottelussaan päästi taakseen vain 0,97 maalia per peli ja pysäytti kiekot 96,1-prosenttisesti.

Oikaisu: Korjattu Hasekin päästettyjen maalien keskiarvo oikeaksi.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat