Tätä ei ole nähty koskaan aikaisemmin – Natalia Kuikan valinta on historiallinen

Urheilutoimittajat valitsivat ensimmäisen kerran naisen vuoden jalkapalloilijaksi.

Natalia Kuikka (oik.) valittiin vuoden jalkapalloilijaksi. Kuvassa Kuikka Irlantia vastaan pelatussa MM-karsintaottelussa syyskuussa.

9.1. 14:52

Urheilutoimittajain liitto on valinnut lajien parhaita urheilijoita vuodesta 1947 lähtien. Tuolloin valittiin ensimmäisen kerran myös vuoden paras jalkapalloilija. Kyseisenä vuonna valituksi tuli Leo Turunen, joka edusti sodan jälkeen Viipurista Helsinkiin muuttanutta Sudet-seuraa.

Vuoden jalkapalloilijan valinta on jatkunut näihin päiviin asti, mutta vasta tällä kertaa tittelin saa naispelaaja.

Koripalloasiantuntijana tunnettu Timo Mannonen kiinnitti Kuikan valinnan historiallisuuteen huomiota Twitter-tilillään. Hän muistutti, että koripallon puolella naisia on valittu aikaisemminkin.

Kemiläislähtöinen Natalia Kuikka, 27, juhli syksyllä Pohjois-Amerikassa naisten NWSL:n mestaruutta Portland Thornsin riveissä ja esiintyi edukseen myös kesän 2022 EM-turnauksessa Englannissa.

Suomen Palloliitto valitsee erikseen vuoden pelaajan ja vuoden naispelaajan. Edellinen valinta on tehty vuodesta 1952 lähtien ja joka kerta valinta on kohdistunut miespelaajaan.

Naispelaaja on valittu vuodesta 1976 lähtien, ja se kunnianosoitus on kohdistunut Kuikkaan kolme kertaa (2017, 2020 ja 2021).

Lue lisää: ”Herrajumala” – Eveliina Summanen ilmestyi ensimmäistä kertaa poikien harjoituksiin, eikä mykistynyt valmentaja ollut uskoa silmiään

Lue lisää: Vuoden jalkapalloilija ei mahtunut Vuoden urheilija -äänestykseen

Lue lisää: Natalia Kuikka voitti Yhdysvalloissa historiallisen mestaruuden

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat