Enni Rukajärvi sai mieluisan kutsun vapaalaskukiertueelle: ”Jännittää tosi paljon”

Enni Rukajärven mielestä huollettujen rinteiden ulkopuolella vaaditaan ”älytöntä” laskutaitoa ja monipuolisuutta.

Enni Rukajärvi juhli pronssimitalia Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018.

10.1. 12:32

Lumilautailun maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Enni Rukajärvi on saanut mieluisan kutsun vapaalaskun Natural Selection Tourin kolmannelle kaudelle.

Freestyle-painotteiselle kiertueelle on kutsuttu 24 laskijaa, joista kahdeksan on naisia.

Kiertueelle osallistuu kisa- ja kuvauspuolen tähtiä kuten Mark McMorris, Zoi Sadowski Synnott ja Red Gerard.

Kyse on vapaalaskusta, jossa kilpaillaan syvässä lumessa huollettujen rinteiden ulkopuolella. NST-kiertueella yhdistellään temppuja hyppyjä painottaen, ja maasto valitaan sen mukaisesti.

”Huippufiilis. Natural Selectionilla vaaditaan älytöntä laskutaitoa ja monipuolisuutta. Se on lumilautapiireissä todella seurattu juttu”, Rukajärvi iloitsi Lumilautaliiton tiedotteessa.

”On tosi kova juttu saada kutsu, kun mukana ei ole kuin kahdeksan naista.”

Kiertueella kilpaillaan pareittain pudotusjärjestelmällä, jossa voittaja pääsee aina seuraavalle kierrokselle. Kiertueen ensimmäinen vaihe kilpaillaan maailman eri osissa.

Rukajärven yhdysvaltalainen kilpailijapari Elena Hight on jo kilpaillut kiertueella ja saa päättää, missä he laskevat ensimmäisen kierroksen. Voittaja pääsee kiertueen seuraaville osuuksille Kanadaan ja Alaskaan.

Rukajärvi tunnustaa jännittävänsä hänelle uutta kilpailumuotoa.

”Olisin ehkä halunnut ensin harjoitella enemmän takamaastossa laskemista, mutta en todellakaan kieltäydy, kun kutsu tuli. Olen vahvasti siirtänyt ajatukset sitä varten ja miettinyt, mitä se vaatii. Usean vuoden ajan olen käynyt jo laskemassa myös sellaisia juttuja, mutta jännittää silti tosi paljon”, Rukajärvi kertoi.

”Minulla on ollut haaveena päästä Alaskaan laskemaan, ja se on mahdollista, jos pääsen ensimmäisestä stopista jatkoon. Totta kai siitä lähdetään, että jatkoon yritetään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat