Markkasen NBA-uran alusta koruton tuomio: ”Hän sai vaikka kuinka monta tilaisuutta”

Turha murehtia Lauri Markkasen lähtöä Chicagosta, kirjoittaa paikallinen toimittaja Darnell Mayberry.

Lauri Markkanen kyykytti ex-seuraansa Chicagoa.

10.1. 19:38

Suomen NBA-tähti Lauri Markkanen pelaa uransa ylivoimaisesti parasta kautta. Kesällä Utah Jazziin Cleveland Cavaliersista siirtynyt Markkanen on noussut uuden seuransa ykköstähdeksi ja tärkeimmäksi vastuunkantajaksi.

Markkasesta on siis kuoriutunut se pelaaja, jollaista Chicago Bulls odotti, kun hankki tämän pelaajakaupassa 2017 Minnesota Timberwolvesista. Vaihdossa Minnesotaan lähti joukkueen silloinen ykköspelaaja Jimmy Butler.

Athleticin Bullsia seuraava toimittaja Darnell Mayberry pohtii kolumnissaan, että hutipotku Markkasen kanssa ei kuitenkaan nouse korkealle sillä listalla, jossa pohditaan viime vuosien merkittävimpiä ohivetoja seurassa.

Toimitusjohtaja Arturas Karnisovas on mokannut pahemminkin, Mayberry kirjoittaa. Syitä on monia.

”Kuusi vuotta varaamisen jälkeen näyttää siltä, että kyse oli taas Bullsin pahasta mokasta. Ei ollut. Markkasesta ei olisi koskaan tullut Bullsissa sitä pelaajaa, joka hän nyt on. Hän sai vaikka kuinka monta tilaisuutta, muttei ollut valmis”, Mayberry kirjoittaa.

Markkasen aikaa Chicagossa leimasivat loukkaantumiset ja epätasaisuus. Mayberryn mielestä Markkanen olisi edelleen Bullsissa korkeintaan kolmanneksi tai neljänneksi paras pelaaja.

”Markkanen on pelannut upeasti Jazzin paidassa. Silti ajatus siitä, että hänestä olisi tullut sama pelaaja Bullsissa”, menee liian pitkälle.

Bulls on kerännyt tällä kaudella 19 voittoa ja 22 tappiota, Utahilla voittoja on 20 ja häviöitä 23.

Neljän Chicagossa vietetyn kauden jälkeen hän siirtyi Clevelandiin. Cavaliersissa sujui yksi kausi, kunnes Markkanen oli osa isoa pakettia, jonka avulla Cleveland hankki tähtipelaaja Donovan Mitchellin.

Jazz kauppasi viime kesänä sen kaksi parasta pelaajaa, Mitchellin ja Rudy Gobertin. Seuran odotettiin syöksyvän suoraan liigan häntäpäähän. Sen sijaan Jazz aloittikin napsimalla paljon voittoja. Tahti on sittemmin hiipunut.

”Utahissa Markkanen saa olla paras pelaaja joukkueessa, jota kohtaan ei ole minkäänlaisia odotuksia. Nykysopimuksellaan hän on hyötynyt uudesta alusta ja näyttää todelliselta ryöstöltä. Jazz voi vain toivoa, että kasvunvaraa on vielä lisää.”

Mayberryn mukaan Karnisovasin aikakaudella Markkasen kauppaamista paljon pahempi virhe oli sentteri Nikola Vucevicin värvääminen. Bulls antoi vaihdossa sentteri Wendell Carterin ja kaksi ykköskierroksen varausta.

Carter on löytänyt Orlando Magicissa oivan pelivireen, mutta mikä Chicagon kannalta pahempaa, toisella sen antamista varauksista Orlando nappasi saksalaisen Franz Wagnerin, joka vaikuttaa tulevaisuuden tähtipelaajalta.

Lisäksi Mayberry moittii takamies Lonzo Ballin hankintaa, kun tämän loukkaantumisherkkyys oli etukäteen tiedossa. Samaten risuja saa tähtipelaaja Zach LaVinelle annettu muheva viiden vuoden, 215 miljoonan dollarin jatkosopimus. LaVine on pelannut tasoonsa nähden vaatimattomasti palattuaan parketille polvivamman jäljiltä.

Lue lisää: Lauri Markkanen sai tunnustuksen Denverin ykköstähdeltä Nikola Jokičilta

Lue lisää: Lauri Markkanen jo kahdeksatta kertaa peräkkäin Jazzin tehokkain, mutta joukkue hyytyi

Lue lisää: Lauri Markkanen donkkasi jälleen uuden ennätyksen

Lue lisää: Lauri Markkaselle tyly ilmoitus – jopa NBA:n legenda pöyristyi suorassa tv-lähetyksessä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat