NRK: Ampuma­hiihto­liitto järjestää kriisi­kokouksen kilpailijan vaarallisen aseen­käsittelyn vuoksi

Belgialaisen ampumahiihtäjä havahdutti ampumahiihtoliiton huomaamaan, että turvallista aseenkäsittelyä ei voi pitää itsestään selvänä asiana.

Slovenian Pokljukan ampumahiihtokisa sai aikaiseksi paljon puhetta aseenkäsittelyn turvallisuudesta kisoissa.

10.1. 21:25

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto on järjestämässä kriisikokousta, kertoo Norjan yleisradio NRK. Syy on, että belgialainen ampumahiihtäjä Thierry Langer käsitteli asettaan varomattomalla ja laji-ihmisiä kauhistuttaneella tavalla Slovenian Pokljukassa.

Langer nousi ainakin joksikin aikaa kuuluisimmaksi ampumahiihtäjäksi Euroopassa, kun maailmalla levisivät kuvat tilanteesta, jossa hän katsoi kiväärinsä piippuun.

Kisassa Langer kaatui radalle, ja ampumapaikalle päästyään hän tutki aseensa ongelmaa vaarallisella tavalla.

NRK kertoo, että Kansainvälinen ampumahiihtoliitto on kutsunut maajoukkueiden johtajat kriisipalaveriin. Kyseinen kriisipalaveri käydään samaan aikaan, kun IBU:n johto kokoontuu vuosittaiseen kokoukseensa ensi viikolla.

”Tämä oli herätys”, Kansainvälisen ampumahiihtoliiton kilpailujohtaja Borut Nunar sanoi NRK:lle.

Norjan maajoukkueen johtaja Per Arne Botnan ehdottaa lajiin jonkinlaisia varoituskortteja, kuten jalkapallossa, jos aseita ei käsitellä oikein. Hänen mukaansa mukaan varoitukset voisivat ratkaista ongelman.

”On maajoukkueiden vastuulla ohjeistaa hiihtäjiä. Tämä oli muistutus siitä, että asiat eivät hoidu itsekseen. Ei pitäisi ajatella tällaistakaan asiaa itsestäänselvyytenä”, IBU:n kilpailujohtaja Borut Nunar sanoi NRK:lle.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin haastattelemien ruotsalaisten ampumahiihtäjien mukaan Langerin tilanne ei ollut erityisen vaarallinen.

”Onneksi hänellä ei ollut lipasta kiinni aseessa”, Martin Ponsiluoma sanoi.

Sebastian Samuelssonin mielestä Langer teki tilanteessa kaiken oikein.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat