Ferrari-lupaus Tuukka Taposelle, 16, suurtukija

Formula ykkösiin tähtäävä Tuukka Taponen kuuluu nyt myös monialayritys Wihurin talliin.

Tuukka Taponen sai merkittävän tukijan uralleen.

11.1. 7:32

Rata-autoilun suurlupaus Tuukka Taponen, 16, on saanut ison tukijan taakseen. Taponen kertoo Facebookissa, että monialayritys Wihuri on hänen pääyhteistyökumppaninsa vuonna 2023.

"Wihuri on tukenut merkittävästi monen autourheilijan urapolkua. He olivat vahvasti mukana viemässä esimerkiksi Valtteri Bottasta kartingista pikkuformuloiden kautta F1:een asti. Näytöt ovat kovia ja olemme todella onnellisia, että juuri Wihuri oli se joka ensimmäisenä uutena isona yhteistyökumppanina halusi hypätä tässä kohtaa Tuukan taustalle kirjoittamaan seuraavaa suomalaista autourheiluhistoriaa”, Facebook-sivuilla iloittiin.

Wihurin pääomistaja Antti Aarnio-Wihuri, 82, on innokas autourheilumies. Hän ajoi itsekin kilpaa 1960- ja 70-luvulla.

F1-kuljettaja Bottasta Wihuri tuki 18 vuoden ajan aina vuoden 2018 loppuun. Wihuri on kertonut tukeneensa Bottasta yli 20 miljoonalla eurolla.

Antti Aarnio-Wihuri on automiehiä.

Taponen valittiin viime vuonna Ferrarin junioriakatemiaan. Hän kilpailee tänä vuonna Formula 4 -luokassa Lähi-idässä ja Italiassa.

Maanantaina hän ajoi F4-testipäivän nopeimman kierrosajan Dubaissa.

Taponen voitti vuonna 2021 kartingin OK-luokan maailmanmestaruuden historian ensimmäisenä suomalaiskuljettajana. Viime vuonna hän saavutti MM-hopeaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat