Lauri Markkanen upotti tuhannen pisteen haamurajan toiseksi nopeimmin Utahissa

Utah voitti suomalaisen entisen seuran Clevelandin 116–114. Markkanen heitti 25 pistettä. Hänestä tuli Jazzin seurahistorian toiseksi nopein tuhanteen pisteeseen yltänyt pelaaja.

11.1. 7:16 | Päivitetty 11.1. 9:11

Koripallon NBA:ssa pelaavan Lauri Markkasen Utah Jazz voitti suomalaistähden vierailemassa olleen entisen seuran Cleveland Cavaliersin täpärästi pistein 116–114.

Markkanen heitti ottelussa 25 pistettä ja nousi kolmanneksi arvokkaimmaksi pelaajaksi ja joukkueensa kakkoseksi.

Edelle nousivat 32 pistettä heittänyt joukkuekaveri Jordan Clarkson ja Clevelandin pistehirmu Donovan Mitchell 46 pisteellä.

Mitchell on vastaavasti Utahin entinen tähtipelaaja. Markkanen ja Mitchell vaihtoivat joukkueita viime kesän kaupassa. Cavaliers lähetti Jazziin vaihdossa myös Collin Sextonin, Ochai Agbajin ja sai tukun varausoikeuksia.

Markkanen heitti 25 pistettä ja tilastoi tupla-tuplan 16 levypallollaan. Samalla hänestä tuli Jazzin seurahistorian toiseksi nopein tuhanteen pisteeseen yltänyt pelaaja.

Ennätys on Adrian Dantleyllä, joka ennätti tuhanteen pisteeseen 34 ottelussa kaudella 1979–1980. Markkanen sai tonnin täyteen 41 ottelussa, ja hän on pelannut alkukauden 24,5 pisteen keskiarvolla.

Voitto oli Markkaselle makoisa, kun Jazz kuritti kotikentällään juuri Cavaliersia eli Markkasen edellistä seuraa.

Utah Jazz on alkanut kerryttää voittoja pitkän tappioputken jälkeen.

Seuran edellinen voitto oli viime viikolta Houston Rocketsia vastaan, mutta sitä ennen tappioputki ehti kasvaa viiden pelin mittaiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat