Cristiano Ronaldon sopimuksesta taas uusi väite, seura kiistää

Cristiano Ronaldon ura jatkuu Saudi-Arabiassa, mutta hänen seuransa Al Nassrin mukaan sopimukseen ei liity maan MM-kisaprojektin edistämistä.

Cristiano Ronaldon ura jatkuu Saudi-Arabiassa.

11.1. 11:02

Cristiano Ronaldon uusi seura Al Nassr kiistää väitteet, joiden mukaan portugalilaisen supertähden sopimus sisältäisi myös roolin Saudi-Arabian MM-kisaprojektin lähettiläänä.

Saudi-Arabia hakee vuoden 2030 MM-kisoja yhdessä Kreikan ja Egyptin kanssa. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa valitsee järjestän ensi vuoden kongressissaan.

Ronaldo, 37, teki viime kuussa 2,5 vuotisen sopimuksen saudiarabialaisen Al Nassrin kanssa. Sopimuksen arvoksi on arvioitu jopa 200 miljoonaa euroa.

Lisäksi Ronaldon on väitetty saavan toiset 200 miljoona euroa Saudi-Arabian MM-kisaprojektin tukemisesta.

Al Nassr kiistää kuitenkin, että Ronaldon sopimukseen sisältyisi MM-kisojen promotointia.

”Hän keskittyy työssään Al Nassrissa joukkuekavereiden auttamiseen ja joukkueen menestykseen”, seura kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Cristiano Ronaldon siirtyminen Saudi-Arabiaan on herättänyt ihmetystä, ja hänen sopimuksensa sisällöllä on spekuloitu aiemminkin.

Sopimuksessa väitettiin olevan muun muassa pykälä, joka mahdollistaisi siirron Englannin Valioliigassa pelaavaan Newcastleen, jos se pääsisi ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Newcastlen pääomistaja on Saudi-Arabian julkinen sijoitusrahasto PIF.

Eri lähteiden mukaan sopimuksessa ei kuitenkaan tällaista pykälää ole.

Ronaldo debytoi Saudi-Arabian liigassa vasta 22. tammikuuta, sillä hän joutuu kärsimään ensin kahden ottelun pelikiellon, jonka sai Manchester Unitedissa pelatessaan.

Ronaldo sai rangaistuksen iskettyään matkapuhelimen teini-ikäisen katsojan kädestä Everton-tappion jälkeen.

Vuoden 2026 MM-kisat järjestää yhdessä kolme maata: Yhdysvallat, Kanada ja Meksiko. Vuoden 2030 kisoja hakee Saudi-Arabian, Kreikan ja Egyptin lisäksi ainakin Marokko sekä Espanjan, Portugalin ja Ukrainan yhteishanke.

Oikaisu: Ronaldon on väitetty saavan Saudia-Arabian MM-kisaprojektista 200 miljoonaa euroa, ei kaksi miljoonaa euroa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat