Viro jatkoi voittosarjaansa Huuhkajia vastaan – Martin Miller laukoi voittomaalin

Suomi ei saanut yhtään laukausta maalia kohti talvileirin maaottelussa Viroa vastaan, ja Viro teki toisen jakson lopussa voittomaalin.

Viron Martin Miller teki harjoitusottelun ainoan maalin. Kuva vuodelta 2020.

12.1. 20:13

Viron jalkapallomaajoukkue otti kolmannen perättäisen voittonsa Suomesta, kun maat kohtasivat Portugalin Algarvessa talvileirin maaottelussa. Suomen saldoksi talvileiriltä jäivät 0–2-tappio Ruotsille ja 0–1-tappio Virolle.

Torstain ottelun voittomaali tuli 85. minuutilla Viron kulman jälkitilanteesta. Huuhkajien toppari Diogo Tomas ei saanut purettua palloa rangaistusalueelta, ja sen jälkeen Martin Miller pääsi laukomaan pallon Viljami Sinisalon vartioimaan maaliin. Millerin laukaus otti ilkeän kimmokkeen jonkun suomalaispuolustajan jalasta, mikä vaikeutti Sinisalon torjuntayritystä.

”Aika happamat fiilikset ottelusta. Tulos ei tyydytä. Pelissä on paljon juttuja, joita voidaan kehittää. Tietenkin hienoa, että moni pelaaja teki debyytin”, Diogo Tomas sanoi Huuhkajien tiedotustilaisuudessa ottelun jälkeen.

”Emme löytäneet tilaa Viron puolustuksen selustasta. Päästimme helpolla heidän puolustuksensa, emmekä päässeet testaamaan heidän maalivahtiaan.”

Heti Viron maalin jälkeen Suomen vaihtopelaajalla Agon Sadiku pääsi laukomaan, mutta yritys suuntautui ohi maalin.

Suurin osa Suomen maalipaikoista tuli avausjaksolla. Avausjakson puolessavälissä Suomi sai luotua ensimmäisen pidemmän painejakson Viron puolustuspäätyyn, ja Huuhkajien hyökkääjän Anthony Olusanyan laukaus kimposi puolustajasta kulmaksi.

Puolen tunnin kohdalla hyökkääjä Saku Ylätuvalla oli tilaisuus antaa ratkaisusyöttö maalipaikkaan, mutta syöttö päätyi Viron maalivahdin Marko Meeritsin näppeihin.

Olusanyalla oli avausjakson lopussa toinenkin yritys tehdä maali, mutta sillä kertaa hänen laukauksensa blokattiin.

Suomi laukoi seitsemän kertaa, mutta yksikään laukauksista ei suuntautunut maalia kohti. Viro sai kolmesta laukauksestaan kaksi maalia kohti.

Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan hänen tarkoituksenaan oli antaa näytön paikkoja debytanteille.

”Saamme varmaan hyvää palautetta pelaajista yksilötasolla. Totta kai tappio harmittaa. Haimme tulosta, mutta ei siten, että vaihtaisimme pelaajia liian aikaisin.”

”Positiivista oli se, että saimme nostettua pelin tasoa ja peli oli hyvin kontrollissa. Valitettavasti yksi maali tuli erikoistilanteesta. Täytyy sanoa, että kenttä oli haasteellinen. Luulen, että me kärsimme siitä enemmän.”

Ruotsia vastaan Huuhkajien joukkueessa debytoi seitsemän pelaajaa, ja torstaina kuusi pelaajaa pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa. Viroa vastaan A-maajoukkuedebyyttinsä tekivät maalivahti Viljami Sinisalo, topparit Robin Tihi ja Ville Koski, laitapakki Noah Pallas sekä keskikenttäpelaajat Matti Peltola ja Jaakko Oksanen.

Kanervan mukaan hän näki peleissä positiivisia yllätyksiä uusilta pelaajilta - nimiä hän ei maininnut.

Lue lisää: Kanerva puhui lupausten kiinnittämisestä Huuhkajiin, mutta lukitsemisessa menee aikaa

Lue lisää: Ruotsi tarjosi Huuhkajille kylmää oppia

Lue lisää: Huuhkajien Kanerva käyttää Kosovon virheen hyväkseen ja ”leimaa” Agon Sadikun

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat