Jori Lehterä keksi uuden yli­voima­kuvion keskellä yötä ja juhli ”tupla­mäntä­tuuletuksella”

Vilho Heikkinen nollasi kärkiottelussa Pelicansin. Jori Lehterä kunnioitti Janne Grönvallia 1–0-voittomaalin tuuletuksessaan.

Jori Lehterän maali riitti Tapparalle voittoon.

11.1. 22:26

Tampere

Tappara oli jo ennen kautta yksi suurimmista suosikeista SM-liigan runkosarjan voittajaksi.

Ainoa pieni kysymysmerkki oli tryoutilla kakkosmaalivahdiksi hankittu Vilho Heikkinen. Pystyykö hän antamaan tarvittavaa taustatukea Christian Heljangolle?

Heikkinen osoitti jo syksyllä, että hän pystyy torjumaan hyvällä tasolla. Kauden edetessä taso on noussut koko ajan.

Keskiviikkona Heikkinen torjui maalillaan vakuuttavasti ja nollasi SM-liigan kärkiottelussa Pelicansin, kun Tappara voitti 1–0.

”Pari erää pääasiassa ihailin jätkien vakuuttavaa tekemistä, päätöserässä tuli jo hikikin”, Heikkinen vähätteli.

Viimeistään tämä ottelun jälkeen uskaltaa julistaa, ettei Tapparan mestaruusjuna tälläkään kaudella kaadu ainakaan maalivahteihin.

Ottelun ainoan osuman päätöserässä iski Jori Lehterä.

”Jorsti näytti, että hän osaa tarvittaessa lämätäkin. Huikea pelimies kentällä ja loistava jutunheittäjä kopissa”, Heikkinen kehui.

Lehterä paljasti keksineensä aivan uuden ylivoimakuvion tiistaina CHL-pelin jälkeen.

”Panin puolenyön aikaan viestiä Kemiläiselle, että tulen Pelicans-pelissä vaihteeksi sinne vasemmalle viivaan laukojan paikalle. Kun ”Tinke” kannatti ajatusta”, sitä päätettiin kokeilla.

Lehterän oivallus todella yllätti Pelicansin alivoimanelikon. Kukaan ei odottanut Lehterän laukovan viivamiehen paikalta.

”Kun maali sitten syntyi, pitihän sitä myös juhliakin aivan uudella tavalla. Halusin kunnioittaa Tapparan takavuosien viivapyssyä Janne Grönvallia. Tein hänen kunniakseen tuplamäntätuuletuksen”, Lehterä veisteli.

Heikkinen nousi valtakunnan tietoisuuteen, kun hän pelasi viime kaudella loistavasti RoKissa. Sikäläiset fanit antoivat hänelle lempinimen Velho.

”Otin sen kunnioituksella vastaan. Nimi kelpaa sikälikin hyvin, että on sopivan lähellä Vilhoa.”

Tapparaan kesällä näytille Heikkinen kutsuttiin maalivahtivalmentaja Aki Näykin suosituksesta.

”Hän oli B-junioreissa pelatessani Kärppien päävalmentajana. Ilmeisesti tein silloin tarpeeksi hyvän vaikutuksen, että hän muisti minut vieläkin”, Heikkinen kiittää.

Heikkinen on siviilissä leppoisa veijari. Sellainen hän oli vielä pitkälti vielä viime kaudella Mestiksessäkin.

”Maalivahtina olin nuorempana taistelija, joka pyrki torjumaan kiekkoja tavalla tai toisella. Pikkuhiljaa olen rauhoittunut ja saanut tasaisuutta tekemiseeni”, Heikkinen arvioi.

Vilho Heikkinen torjui jo kauden kolmannen nollapelinsä.

Ero Mestiksen ja Liigan välillä on maalivahdin vinkkelistä iso.

”Vaatimustaso on ihan eri maailmasta. Mestiksessä voit tehdä virheitä, mutta niihin ei yleensä ikinä palata. Liigassa kaikki otetaan totisemmin. Tilanteet käydään läpi ja asioita harjoitellaan systemaattisesti”, Heikkinen vertaili.

Muutos näkyy Heikkisen tyylissä. Hän ei tee enää mitään ylimääräistä. Parhaimmillaan torjuminen on niin eleetöntä, että se nostaa koko joukkueen itseluottamusta.

”Koen kehittyneeni merkittävästi kauden aikana. Enää pelaaminen ei myöskään jännitä. Tiedän pystyväni pelaamaan liigatasolla.”

Pelicansia vastaan tullut nollapeli oli Heikkiselle jo kauden kolmas.

”Itselleni tärkeintä on voittaminen. Jos siinä pystyn auttamaan joukkuetta”, olen tyytyväinen.

Heikkinen sanoo kauden aikana kasvaneensa myös henkisesti.

”Heljanko on ollut loistava mentori. Hän on opettanut, että yksittäiset tappiot ovat pikku juttu isossa kuvassa. Hänen ansiostaan osaan panna ne oikeaan perspektiiviin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat