Jere Lehtinen ei peitellyt Leijonien saavutuksia: ”On vaikea tehdä enempää”

Suomella oli mainio urheiluvuosi laajalla rintamalla.

Jukka Jalonen luotsasi Leijonat olympia- ja MM-kultaan viime vuonna.

12.1. 18:05

Jääkiekkoväkeä saapui laajalla rintamalla Helsingin jäähallissa järjestettävään Urheilugaalaan torstaina alkuillasta. Osallistumiseen ja leveisiin hymyihin oli syytä.

Suomen miesten maajoukkue voitti vuonna 2022 olympiakultaa ja maailmanmestaruuden, naisten maajoukkue olympiapronssia, alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue MM-hopeaa, alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue MM-pronssia ja alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue MM-pronssia.

Lisäksi Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen saavuttivat Stanley Cupin. Olympia- ja MM-joukkueiden kapteeni Valtteri Filppula liittyi ensimmäisenä suomalaisena jääkiekon Kolmen kullan kerhoon. Stanley Cupinsa hän saavutti jo 2008.

Leijonien GM Jere Lehtinen nosti esiin hienon suomalaismenestyksen yli lajirajojen.

”Vuosi oli hieno niin työn puolesta kuin urheilufanina. Oli paljon menestystä esimerkiksi yleisurheilussa, rallissa ja koripallossa. Yleisurheilussa Wilma Murto etunenässä osoitti venymistä, Lehtinen muisteli elokuista seiväshypyn EM-finaalia”, jossa Murto paransi Suomen ennätystään 13 senttiä ja voitti Euroopan mestaruuden.

”Ei voi sanoa yhtä hetkeä, joka olisi ollut ylitse muiden. Oli rikas vuosi kaikkineen, ja makea olla mukana seuraamassa fanina.”

Urheilugaalalla on useita omia palkintokategorioita, kuten Sykähdyttävin urheiluhetki ja Vuoden esikuva.

Urheilutoimittajain liiton äänestämät Vuoden urheilija, Vuoden valmentaja ja Vuoden joukkue julkistetaan Urheilugaalassa.

Voiko kukaan muu kuin Jukka Jalonen olla Vuoden valmentaja ja kukaan muu kuin Leijonat olla Vuoden joukkue?

”Olen ehkä väärä henkilö vastaamaan tähän, mutta joukkueurheilussa ja jääkiekossa on vaikea tehdä enempää. No jos World Cupin lisää siihen”, Lehtinen pyöritteli.

”Huikea vuosi oli myös koripallomaajoukkueella, joka pääsi MM-kilpailuihin ja otti parhaan saavutuksensa EM-kilpailuissa”, Lehtinen viittasi Susijengin puolivälieräpaikkaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat