Raiskauksista epäillyn jalkapalloilija Benjamin Mendyn syytteitä kaatui oikeudessa

Oikeus totesi, ettei Mendy ole syyllinen kuuteen raiskauksia koskevaan syytekohtaan ja yhteen syytekohtaan seksuaalisesta väkivallasta.

Benjamin Mendy vastasi oikeudessa raskaisiin syytteisiin.

13.1. 19:01

Seksuaalisista väärinkäytöksistä epäillyn jalkapalloilijan Benjamin Mendyn, 28, syytteitä on hylätty oikeudessa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo oikeuden todenneen, ettei Mendy ole syyllinen kuuteen syytekohtaan raiskauksesta ja yhteen syytekohtaan seksuaalisesta väkivallasta.

Oikeudessa ei päästy Mendyn kohdalla ratkaisuun yhdessä raiskaussyytteessä ja yhdessä syytteessä raiskauksen yrittämisestä. Oikeudenkäynti näissä syytekohdissa jatkuu BBC:n mukaan kesäkuussa.

Manchester Cityn ranskalaispelaajan Mendyn ystäväpiiriin kuuluva Louis Saha Matturie, 41, oli oikeudessa samassa aiheyhteydessä. Häneltä hylättiin kolme raiskaussyytettä.

Hänen asiassaan oikeus ei päässyt ratkaisuun kolmessa raiskaussyytteessä ja kolmessa seksuaalisen väkivallan syytekohdassa.

Syyttäjän väittämät teot tapahtuivat vuosina 2018–2021, ja BBC ja The Guardian olivat aiemmin raportoineet syyttäjän väitteitä Mendyn ja Louis Saha Matturien käytöksestä.

Syyttäjän väitteiden mukaan Mendy olisi raiskannut naisia lukitussa huoneessa, josta uhrit eivät päässeet pakenemaan. Ranskalaispelaaja olisi syyttäjän mukaan houkutellut naisia Matturien avustuksella Prestburyssa sijaitsevaan kartanoonsa muun muassa manchesterilaisista yökerhoista.

Syyttäjä väitti, että naiset olivat joko kieltäytyneet tai olleet liian päihtyneitä suostuakseen seksuaaliseen kanssakäymiseen. Syyttäjä myös väitti, että osalta uhreista otettiin puhelimet pois kartanoon saapumisen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat