Formula­lupaus Tuukka Taponen, 16, ajoi kaksi kertaa palkinto­pallille

Tuukka Taponen ylsi kakkossijalle uransa toisessa ja kolmannessa F4-kisassa.

Tuukka Taponen oli huippuvauhdissa lauantaiaamuna.

14.1. 10:00 | Päivitetty 14.1. 10:54

Suomen formulalupaus Tuukka Taponen, 16, ajaa uransa ensimmäistä F4-sarjan kisaviikonloppua Dubaissa. Lauantaiaamuna viikonlopun toisessa kisassa Lohjalainen räväytti komeasti palkintopallille ja kisan kakkoseksi.

Taponen lähti kisaan paalupaikalta, mutta joutui lopulta taipumaan Yhdysvaltain Ugo Ugochukwulle, 15, joka nappasi toisen voittonsa yhtä monessa kisassa.

Ugochukwu ajaa Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien F4-sarjassa Prema-tallin autolla, Taposen talli on Mumbai Falcons.

Taponen sai hyvän lähdön ja näytti säilyttävän johtoasemansa ensimmäiseen mutkaan tultaessa, mutta Ugochukwu punnersi rinnalle ja toisessa mutkassa nousi edelle. Kärkikaksikko karkasi muilta, mutta sen keskinäinen järjestys ei enää muuttunut.

Taponen hävisi Ugochukwulle maalissa 0,7 sekunnilla. Kolmanneksi ennätti britannialainen Arvid Lindblad, joka jäi viiden sekunnin päähän kärkikaksikosta.

Dubain kisaviikonlopun ensimmäinen kisalähtö ajettiin perjantaina. Myös sen kisan voitti Ugochukwu, kolmannesta ruudusta lähtenyt Taponen oli yhdeksäs.

Viikonlopun kolmas ja viimeinen kisa käynnistyi lauantaina kello 10.15, ja Taponen ajoi toiseksi myös siinä.

TAPONEN valittiin loppuvuodesta 2022 mukaan Ferrarin arvostettuun kuskiakatemiaan, jonka kautta muun muassa F1-tähdet Charles Leclerc ja Sergio Perez ovat kehittyneet moottoriurheilumaailman huipulle.

Pikkuformuloiden suurtalli Prema Team värväsi Taposen riveihinsä joulukuussa. Mumbai Falcons tekee läheistä yhteistyötä Preman kanssa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat