Kihniössä poliisi­operaatio perjantai-iltana, paikalle matkalla ollut poliisi­auto suistui tieltä

Kihniössä tapahtui perjantaina vakava väkivallanteko, jossa loukkaantui kaksi henkilöä. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä tapon yrityksenä sekä pahoinpitelynä.

14.1. 12:03

Kihniössä tapahtui vakava väkivallanteko perjantai-iltana. Poliisi sai kello 20 aikaan ilmoituksen, että Kihniössä sijaitsevassa yksityisasunnossa olisi pahoinpidelty kahta henkilöä.

Poliisi kertoo, että toisen pahoinpidellyn vammat ovat hengenvaarallisia, ja ne vaativat sairaalahoitoa. Toisen uhrin vammojen kerrotaan olevan lievemmät.

Poliisi kertoo tiedotteessa ottaneensa etsintöjen jälkeen kiinni kaksi henkilöä. Poliisioperaatio kesti perjantai-iltana muutaman tunnin.

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä sekä pahoinpitelynä, mutta rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan edetessä.

Lue lisää: Kihniössä tapon yritys – yksi loukkaantui hengen­vaarallisesti

Tehtävään osallistui useita Sisä-Suomen poliisilaitoksen sekä ensihoidon yksiköitä. Lisäksi auttamassa oli yksi poliisipartio Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Yksi tehtävälle matkalla ollut poliisiauto ajautui hälytysajossa ulos tieltä valtatie 3:lla Ikaalisten kohdalla. Autossa olleet poliisit saivat lieviä vammoja ja heidät tarkastettiin tapahtumapaikalla.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Tommi Juvonen kertoo lauantaina aamulla, että asunnosta pois lähteneet epäillyt saatiin kiinni Parkanon alueelta etsintöjen jälkeen. Poliisin operaatiossa oli mukana 8 partiota.

”Kiinniotto on sujunut ihan rauhassa, siinä ei ole mitään ihmeellistä.”

Asunto, jossa väkivallanteko tapahtui, oli Juvosen mukaan yhden osallisista.

”Siellä on ollut seurue viettämässä iltaa. Epäillyt ovat molemmat miehiä, ja kahakka on ollut miesten välinen. Kaikki ovat eri-ikäisiä aikuisia, ei kuitenkaan vanhuksia.”

Poliisin tullessa paikalle epäillyt olivat lähteneet pois ja asunnossa on ollut vain väkivallanteon uhreiksi joutuneet kaksi henkilöä.

”Nyt selvitetään, onko sieltä lähtenyt joitakin muitakin ihmisiä menemään. Ketään ei ole päästy vielä kuulemaan, joten tilanne on vielä avoin.”

Juvonen kertoo, että poliisilla on käsitys, miten hengenvaaralliset vammat on aiheutettu, mutta hän ei kerro vielä tekovälinettä. Hän ei myöskään kerro, kuka hälytti paikalle apua. Hänen mukaansa ainakin toista kiinni otetuista epäillään tällä hetkellä tapon yrityksestä.

Epäiltyjä on tarkoitus kuulla heti lauantaina.

”Kuulustelut aloitetaan heti tällaisesta henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta, alkutoimet tehdään kiireellä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat