Hevosen sopimaton kohtelu johti varoitukseen tallille – kohun keskellä olevan ohjaajan työt loppuivat

Sastamalalainen talli välttyi Ratsastajainliitosta erottamiselta.

14.1. 15:48

Suomen Ratsastajainliitto antaa varoituksen sastamalalaiselle KT-tallille. Liiton tiedotteen mukaan varoitus koskee erityisesti talliyrittäjän vastuuta ratsastuksenohjaajansa toiminnasta.

Lisäksi KT-talli on Ratsastajainliiton tehostetussa seurannassa seuraavat 12 kuukautta, jonka aikana arvioidaan päätösten vaikuttavuutta.

Liiton päätösten taustalla on KT-tallista tehdyt ilmoitukset ja sosiaalisessa mediassa julkaistut videomateriaalit. Videolla nuori ratsastaja osallistuu opetukseen ponilla. Kun poni kieltäytyy hyppäämästä, ratsastuksenohjaaja näyttää hermostuvan ja läimäyttää ponia.

Ilta-Sanomien mukaan muilla videoilla opetushevosia muun muassa jahdataan, huidotaan ja pyritään saamaan vastentahtoinen ratsu ylittämään esteitä.

Videoilla esiintynyt ratsastuksenohjaaja ei enää jatka KT-tallin palveluksessa, liitto kertoo tiedotteessaan. Ratsastusohjaajan videolla nähtyä toimintaa tutkii eläinsuojeluviranomaisena poliisi.

Ratsastajainliitto korostaa tiedotteessaan, että hevosen sopimatonta kohtelua on teko tai laiminlyönti, joka aiheuttaa tai uhkaa aiheuttaa hevoselle tarpeetonta kipua tai kärsimystä.

Liiton mukaan tapauksessa esitetyn materiaalin perusteella tallineuvonnan jatkaminen tukee paremmin tallin kehittämistä kuin erottaminen ja toimenpiteiden lopettaminen. Liiton saamien tietojen mukaan talli on myös aloittanut toimet tilanteen korjaamiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat