Emil Ruusuvuori kohtaa karsijan Australian avoimissa – sitten kyyti kovenee

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool pelaavat aikaisintaan keskiviikkona.

Emil Ruusuvuori pelaa avauskierroksen ottelunsa tiistaina.

15.1. 10:19

Kauden ensimmäinen tenniksen grand slam -turnaus, Australian avoimet, alkaa maanantaina, mutta suomalaispelaajia ei vielä silloin kentillä nähdä.

Suomen tenniksen kaksinpelien ykköspelaaja Emil Ruusuvuori pelaa ensimmäisen kierroksen ottelunsa tiistaina, jolloin hän kohtaa karsintojen kautta turnaukseen selvinneen Australian Max Purcellin. Ruusuvuoren ATP-ranking on 46, Purcellin 204.

Ruusuvuoren ottelu pelataan toisena otteluna kentällä numero seitsemän.

Jos Ruusuvuori selviytyy toiselle kierrokselle, vastus kovenee huomattavasti. Suomalainen kohtaisi voittajan parista Andrei RublevDominic Thiem.

Venäläinen Rublev, joka pelaa ilman maatunnuksia, on sijoitettu turnauksessa viidenneksi. Itävaltalainen Thiem on vuoden 2020 Yhdysvaltojen avoimen turnauksen voittaja, joka nyt pääsi Australian avoimiin villillä kortilla.

Suomen nelinpeliässä Harri Heliövaara on parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa sijoitettu kuudenneksi. Kaksikko kohtaa avauskierroksella yhdysvaltalaiset Nathaniel Lammonsin ja Jackson Withrown. Ottelu pelataan aikaisintaan keskiviikkona.

Ruusuvuori osallistuu turnauksessa myös nelinpeliin ecuadorilaisen Diego Hidalgon kanssa. Heti avauskierroksella vastaan tulee kolmanneksi sijoitettu pari Marcelo ArevaloJean-Julien Rojer. Myös tämä ottelu on aikaisintaan keskiviikkona.

Australian avoin turnaus 16.–29. tammikuuta. Eurosport ja Discovery+ näyttävät turnauksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat