Qatarilais­omistuksessa oleva PsG uhkaa häipyä stadioniltaan Pariisissa

PsG haluaisi ostaa stadionin itselleen, mutta Pariisi ei suostu myymään.

PSG on pelannut lähes 50 vuoden ajan kotiottelunsa Parc des Princes -stadionilla.

15.1. 10:59

Ranskan liigassa pelaava Paris Saint-Germain uhkaa jättää kotistadioninsa Parc des Princesin, koska Pariisin kaupunki ei suostu myymään sitä seuralle, kertoo uutistoimisto AFP.

Stadion on ollut PsG:n, jonka pelaajia ovat nykyisin muun muassa Lionel Messi, Neymar ja Kylian Mbappé, kotikenttänä lähes 50 vuotta.

Pariisin pormestari Anne Hidalgo totesi lauantaina Parisien-lehden haastattelussa, että stadion ei ole myytävänä eikä sitä myydä qatarilaisomistuksessa olevalle PsG:lle.

PsG:n edustaja kommentoi AFP:n mukaan Hidalgon lausuntoa toteamalla, että ”PsG:n ja sen kannattajien työntäminen pois Parc des Princesiltä on pettymys ja yllätys”.

”Pormestari pakottaa PsG:n jättämään kotinsa”, PsG:n edustaja, jota AFP ei nimennyt, sanoi.

PsG:n mukaan joukkue alkaa nyt pohtia uusia vaihtoehtoja, minne joukkue sijoitetaan.

PsG:n suunnitelmissa on ollut satojen miljoonien eurojen stadionremontti, mutta sen edellytyksenä on maa-alueen saaminen seuran omistukseen. Jo marraskuussa PsG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifi sanoi, että PsG ei ole enää tervetullut stadionilleen.

Al-Khelaifi muistutti, että PsG on sijoittanut stadioniin jo 80 miljoonaa euroa, vaikka ”se ei ole meidän”.

PsG on myös tehnyt jo yhden tarjouksen stadionin ostamisesta. Summa oli 40 miljoonaa euroa.

Pariisin apulaispormestari Emmanuel Gregoire lähinnä nauroi tarjoukselle.

”Se on halvempi kuin Paredes”, hän vitsaili.

Gregoire viittasi argentiinalaiseen pelaajaan Leandro Paredesiin, josta PsG maksoi 47 miljoonan euron siirtosumman vuonna 2019.

Pormestari Hidalgo kuitenkin totesi, että kaupunki on valmis keskustelemaan PsG:n kanssa, vaikka myyminen ei olekaan ensisijainen vaihtoehto.

”Meidän on tuettava PsG:tä sen toiveissa ja tarpeessa remontoida ja lisätä kapasiteettia ja modernisoida Parc”, Hidalgo sanoi.

Parc des Princes on alunperin otettu käyttöön vuonna 1897, ja uudistettu vuonna 1972 velodromista jalkapallostadioniksi. Pariisilaisjoukkueen stadion se on ollut vuodesta 1974 alkaen. Nykyisin stadionille mahtuu noin 48 000 katsojaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat