Leijonien olympiapelit palaavat Ylelle – uusi sopimus on voimassa vuoteen 2032

Yle ja Discovery näyttävät jatkossakin olympialaisia. Yle saa jatkossa näyttää kaikki olympialaisten lajit.

Leijonat juhli viime talvena Pekingissä historiansa ensimmäistä olympiakultaa.

16.1. 12:34

Yle ja Discovery ovat tehneet sopimuksen olympialaisten oikeuksista myös vuosille 2026–2032. Kansainvälinen olympiakomitea KOK ilmoitti maanantaina myöntäneensä olympialaisten Euroopan mediaoikeudet Warner Bros. Discoverylle ja Euroopan yleisradiounionille.

Erona aiempaan Ylen tuore sopimus kattaa esitysoikeuden kaikkiin olympialaisten lajeihin, eli muun muassa olympialaisten jääkiekkoturnaukset palaavat Yleisradion kanaville.

Yle kertoi asiasta tiedotteessa maanantaina.

”Tämä on meille hieno päivä. Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa. Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottava”t, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sanoi.

Yle on jakanut viimeisimpien olympialaisten esitysoikeudet Discoveryn kanssa. Discovery on näyttänyt yksinoikeudella muun muassa kisojen jääkiekko- ja koripalloturnaukset.

Discovery kertoo tiedotteessaan olevansa jatkossakin olympialaisten “digitaalinen koti” ympäri Eurooppaa suoratoisto- ja maksutv-palveluidensa välityksellä.

”Hankkimamme oikeudet heijastavat, että urheilua katsotaan jo nyt runsaasti digitaalisilta alustoilta, ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Jatko olympialaisten esittämiselle jakeluteissämme kertoo myös onnistumisesta aiemmissa olympiaprojekteissamme”, sanoi Discoveryn Suomen urheilujohtaja Antti Haajanen.

Maanantaina julkistettu sopimus lisää Ylen ja Discoveryn olympiakattaukseen Milano-Cortinan 2026 talviolympialaiset, Los Angelesin 2028 kesäolympialaiset, Brisbanen 2032 kesäolympialaiset sekä vuoden 2030 talviolympialaiset, joiden järjestäjä ei ole vielä selvillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat