Omat koirat tappoivat Sambian entisen maajoukkuemiehen

Philemon Mulala kuoli kotipihallaan sen jälkeen, kun omat koirat hyökkäsivät hänen kimppuunsa.

16.1. 14:57

Sambialaisen entisen maajoukkuejalkapalloilijan Philemon Mulalan traaginen kuolema on järkyttänyt maan jalkapallopiirejä syvästi.

Mulala kuoli, kun ex-maajoukkuefutaajan kolme omaa koiraa hyökkäsi hänen kimppuunsa kodin pihalla Etelä-Afrikan Lichtenburgissa. Asiasta kertoo muun muassa ESPN.

60-vuotiaan Mulalan raadellun ruumiin löysi hänen vaimonsa. Vaimo itse oli tapahtumahetkellä toisella puolella taloa.

"Hän ei lähtenyt tarkistamaan, mikä oli vinossa koirien alettua haukkumaan, koska heidän talonsa sijaitsee vilkkaan kadun varrella, ja koirat haukkuivat usein ohi meneville jalankulkijoille ja ajoneuvoille”, poliisin edustaja Sam Tselanyane sanoi ESPN:n mukaan tiedotteessa.

Tapahtumahetkellä alueella oli käynnissä myös sähkökatko.

"Kun sähköt palautuivat, hän palasi sisälle etsimään aviomiestään mutta ei löytänyt tätä. Jatkettuaan etsintäänsä hän näki miehensä makaamassa liikkumattomana puutarhassa. Hän meni ulos ja näki, että koirat olivat purreet miestä.”

Viranomaiset totesivat Mulalan kuolleeksi tapahtumapaikalla.

Mulala oli merkittävä osa Sambian 1980-luvun menestyksekästä pelaajasukupolvea, joka johti maan sen historian ensimmäisenä Itä- ja Keski-Afrikan cupin mestaruuteen vuonna 1984.

Zambian jalkapalloliiton edustaja Sydney Mungala otti osaa Philemon Mulalan perheen suruun.

”Se on niin traaginen loppu. Monet hänen uraansa seuranneet, etenkin (yhden Mulalan seurajoukkueista) Mufulira Wanderersin fanit ovat purkaneet suruaan. Monet muistavat hänet maajoukkuepäivistä, kun hän oli voittamassa Sambian itsenäisyyden ajan ensimmäistä pokaalia”, Mungala sanoi ESPN:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat